Anna Borissova foto on tegelikult Akunini ja tema naise foto digitaalne sulam.Foto: http://borisakunin.livejournal.com
Maailm
12. jaanuar 2012, 11:38

Vene menuautor Akunin tunnistas, et on kirjutanud naisenime all (1)

Erast Fandorini detektiiviromaanide autorina tuntud Boriss Akunin tunnistas oma blogis, et on kirjutanud mitu raamatut Anna Borissova nime all.

Kuuldused, et Anna Borissova on tegelikult Akunin, on ringelnud tükk aega. Eile tegi kirjanik, kelle tegelik nimi on Grigori Tšartišvili, neile oma blogis lõpu, vahendab BBC News. Ka Anna Borissova foto on tegelikult Akunini ja tema abikaasa Erika foto digitaalne sulam.

Kirjanik tunnistas blogis borisakunin.livejournal.com, et on kokkuleppel oma kirjastusega juba neli ja pool aastat pseudonüüme kasutanud. "Tahtsin ette kujutada, mis tunne on olla naine ja vaadata maailma läbi naise silmade. Kujutasin ette haritud daami, kel on kätte jõudnud vabaduseaeg, kui lapsed on juba täiskasvanud, tema vaim on küps, iseloom välja kujunenud."

Enda sõnul hakkas Akunin kasutama pseudonüüme, et pääseda pelgalt krimikirjanikuks klassifitseerimisest. Borissova kolmest romaanist pikim, "Aastaajad", hargneb Prantsusmaal rikaste vanadekodus ning uurib teiste teemade seas surelikkust. Seda raamatut kirjutas Akunin enda sõnul kõige kauem. "Seal on mitu teemat, mis mu südant vaevavad. Kõik sai alguse sellest, et vaatasin Prantsuse filmi "Tuukrikell ja liblikas"."

Borissova kolme raamatut on müüdud umbes 200 000 eksemplari - murdosa üheainsa Fandorini raamatu läbimüügist. Kirjanik ütleb, et see eksperiment on nüüd läbi. "Ta oli suurepärane naine, aga kõik jõuab kord lõpule ja meil on aeg lahku minna." Borissova teostele on nüüd tehtud uus kaanekujundus, kus figureerib ka Akunini enda nimi.

Akunin möönis sissekande lõpus, et ka salapärane kirjanik Anatoli Brusnikin on tegelikult tema - nagu kirglikud Akunini-fännid kahtlustanud olid.  "Aga see on üks hoopis teine lugu," lubab kirjanik pihtimust jätkata.