Larry HagmanFoto: AP/SCANPIX
Inimesed
9. jaanuar 2012, 11:37

"Dallase" legend avaldas vähivastase menüü (8)

J. R. Ewingina pääses Larry Hagman igast plindrist. Nüüd usub "Dallase" legend, et suudab ka vähi seljatada.

Näitleja räägib esmakordselt oma võitlusest vähkkasvajaga, kirjutab Daily Mail. "Tunnen end suurepäraselt ja olen taas sadulas," ütles 80aastane näitleja, kel diagnoositi vähk mullu oktoobris.

Hagman ei taha täpsustada, millist vähkkasvajat tal opereeriti, kuid kinnitab, et tegu on ravile hästi alluva vormiga. Ta on uhke, et võttis uue "Dallase" seriaali võtetelt vaid nädal aega haiguspuhkust. "Usun, et arstid tunnistavad mu täiesti terveks pigem varem kui hiljem," kuulutab Hagman, kes on varasemaga võrreldes ligi 15 kilo kergem. 

Vähidiagnoosi saades hakkas vanameister kohemaid taimetoitlaseks. Teda innustas Sue Elleni osatäitja Linda Gray. Ekraanil J. R. abikaasat kehastanud näitlejanna soovitas kolleegil loobuda liha- ja piimatoodetest. "Nüüd toitun värskest köögiviljamahlast, mis on s**a maitsega, aga ma usun raudselt, et see on aidanud mul haigusest jagu saada," ütleb Hagman, kes palkas endale isikliku mahetoidukoka. 

"Päevas ei toitu ma põhimõtteliselt muust kui viiest smuutist," seletab Hagman. "Segan kokku rohelise kokteili kapsast, kurgist, brokolist, türgi ubadest ja avokaadost." Valku saab näitleja valgupulbrist.  "Ei mingit piima, võid ega juustu. Liha on välistatud. Kui neid asju lähemalt uurid, saad teada, kuidas liha steroide ja inimese kasvuhormooni täis pumbatakse."

Smuutidele lisab Hagman särtsu ingveri, kookospiima ja vitamiinidega. Liigeste jaoks võtab näitleja raua- ja glükosamiinitablette. Telelegend võimleb igal hommikul: teeb harjutusi hantlitega ning tõstab korsetilihaste tugevdamiseks selililasendis käsi ja jalgu. "Teen ka palju venitusi."

1985. aastal tehti toonasele kõvale napsimehele Hagmanile maksasiirdamine. Kas radikaalne menüümuutus tema organismi nõrgestanud pole? Vastupidi: Larry usub, et just taimetoit on talle jaksu andnud. "Ilmselt hakkan paari nädala pärast taas kala ja muna sööma, aga lihast ja piimast loobun igaveseks. Ma ei taha oma kehasse neid hormoone ja steroide."

Hagman loodab, et uus "Dallas" jätkub ka järgmisel aastal. "Olen elus alati positiivsele keskendunud," ütleb vanahärra, kelle armastatud abikaasa Maj põeb Alzheimeri tõbe ja vajab ööpäev ringi mitme põetaja hoolt. "Ärkan igal hommikul üles ja mõtlen: "Suurepärane! Jälle uus päev." Tahaksin tähistada uue "Dallase" kümnendat aastapäeva. Oleksin siis 90aastane. Miks ma peaksin kunagi pensionile jääma? Armastan seda, millega tegelen, armastan oma elu. Soovin, et kõigil oleks samamoodi vedanud."