JUBA POISS: Koos õe ja vennaga tänavu detsembris Los Angeleses. Foto: aop
Inimesed
28. detsember 2011, 07:01

Südametemurdja Warren Beatty tütrest sai poiss (8)

Kui Hollywoodi südametemurdja Warren Beatty teada sai, et tema teismeline tütar Kathlyn plaanib soovahetust, ei suutnud ta sellega kaua leppida. Ent hiljutisel perelõunal tõstis filmitäht klaasi "oma vapra poja" auks. Kathlyni suurim unistus on tõeks saanud. Ta on nüüd Stephen.

National Enquireri andmeil olid "Dick Tracy" tähe Warren Beatty ja tema poisiliku tütre suhted pikalt pingelised. 74aastasele legendaarsele seelikukütile, kes elu jooksul on maganud väidetavalt ligi 13 000 naisega, ei mahtunud pähe, et tema enda ema järgi ristitud Kathlyn tahab lasta end poisiks lõigata. Ent nädalavahetusel tabasid paparatsod Beatty, tema abikaasa Annette Beningi ("Tabamatu ilu") ja kõik neli võsukest ühiselt perelõunalt Beverly Hillsi Itaalia restoranis Il Covo. National Enquireri allika väitel oli see märk Warreni avalikust toetusest 19aastasele Stephenile. "See polnud Warreni jaoks kerge," räägib ajakirja informaator. "Aga ta on viimase aasta jooksul transseksuaalse kogukonna kohta palju teada saanud." Nüüd pidavat filmiveteran oma sõpradele poeg Stepheni intelligentsust ja vaprust kiitma.

Kannab juba aastaid poisinime ja -riideid

Ema Annette (54) suutis oma vanema tütre pahuksis sugupoolega märksa paremini leppida. Abikaasa suutmatus faktiga silmitsi seista ajas teda ahastusse. Nüüd aga särab Annette rõõmust. "Ta ütles, et see õhtu oli olnud parim jõulukink, mis ta eales saanud on." Kuulsa pere tütar otsustas soovahetuse kasuks eelmisel aastal, kuid poisi-nime all ja poisirõivais oli ta elanud enne seda juba mitu aastat. Juba 2008. aastal kirjutas kõmublogija Perez Hilton: "Milline superstaaripaari teismeline tütar elab transseksuaalse poisina? Ta laseb end Stepheniks kutsuda. Selle teismelise vanemad võtsid ta ära Los Angelese mainekast Buckley koolist ja jätsid ta koduõppele, et teda avalikkuse eest varjul hoida."

Nüüd näeb Stephen Ira Beatty tõepoolest välja nagu poiss. Kirurgiliselt pole tema sugu veel muudetud, kuid see protseduur on tal plaanis. Samuti tahab ta ka seaduse silmis poisiks saada. "Warren libastub vahel ja kutsub Stephenit tüdrukuks või ristinime Kathlyn järgi, kuid põhiline on see, et ta on oma lapse uue elustiiliga täiesti leppinud."

Peab sõnasõda Cheri pojaga

Ent Stephenil on uus kana kitkuda. Tal on käsil äge sõnasõda poplauljatar Cheri transseksuaalse poja Chaziga. Ameerika tuntuimaks transseksuaaliks tõusnud Chaz, kes hiljuti osales ka USA tähetantsusaates, võrdles transseksuaalsust aju ja keha kokkusobimatusega. See on tema sõnul sünnidefekt nagu hundikurk. "Chaz on asunud esindama selliste inimeste rühma, kes pole üldse tema moodi," pahandas Stephen oma blogis Supermattachine. "Ta on sugupoole kohta naistevihkajalikke asju öelnud."

Stephenit häirisid sügavalt Chazi sõnad, et "olla rindadega mees on kõige hullem asi, mida ma ette suudan kujutada". Nooruki väitel teeb Cheri poeg nende sõnadega olematuks selliste transmeeste kogemuse, kes rinnalõikust vajalikuks ei pea.

Kuid hilisemas blogipostituses toonitab Stephen, et ta ei kanna Chazi peale vimma. Too on oma transseksuaalsuse pärast niigi palju sõimata saanud. "Istuksin suurima heameelega temaga maha, teeksin väiksed dringid ja räägiksin talle, kuidas ta võiks sugupoolest mõelda ja rääkida nii, et see teisi rohkem hõlmaks. Ta paistab täitsa tore mees olevat, kui kahtlased vaated kõrvale jätta. Ja nagu ma näinud olen, on ta kõva tšatšatantsija."