Foto: Joosep Martinson
Inimesed
17. detsember 2011, 10:03

Rolf Roosalu üllatab sel aastal "Eesti laulu" konkursil saladusliku bändiga POP Maniacs (9)

"Peale Teele Viira ja veel kahe püssnaislaulja on meie hulgas ka üks meessoost tantsulõvi, kes nii muuseas laulab nagu noor jumal," maalib Rolf Junior Roosalu pildi bändist, kellega ta seekord "Eesti laulul" võistleb.

Rolf Junior Roosalu proovib juba viiendat aastat "Eesti laulu" konkursil läbi lüüa. Tänavu peab Rolfi edasi aitama muusikaline kollektiiv POP Maniacs, kellest Rolf veel täpsemalt rääkida ei taha. Niipalju ta pillab, et üks bändi liige on staarisaatest tuntud Teele Viira.

"POP Maniacs on noortest, lahedatest ja andekatest muusikutest koosnev grupp," keerutab Rolf ja annab mõista, et kuna praegu on ühe lisaliikme koht veel selgitamisel, ei taha ta nimesid tormakalt välja käia. "Ootaks, kuni kõik on täiesti kindel ja koos," muigab muusik. "Üllatused jäägu veel üllatuseks, aga kindlasti on meie trumbiks tugev lugu, mida esitavad veelgi tugevamad artistid, kes on kõik omanäolised. Anda ja näidata on meil palju!"

Mida toob uuele muusikakooslusele tulevik väljaspool "Eesti laulu"? "Seda on raske ennustada – tänapäeva muusikamaailm on vägagi ettearvamatu. Elame näeme!" säilitab Rolf rahu.

Teele Viira, kes kindlasti POP Maniacsi koosseisus üles astub, on Rolfi hinnangul tõeline energiapomm, kes sujuvalt kogu stuudiotöö eestvedamise enda peale võttis. "Teele on mind antud laulutiimi kokkuajamises väga palju aidanud ja nõu andnud. Ta on uskumatult positiivne, energiline ja head tuju üleval hoidev vurr," kiidab Rolf. "Võite vaid ette kujutada, kui lõbus meil kõigil stuudios seda laulu salvestada oli: Viira-plika kimas ühest stuudio otsast teise, asjatas, pani paika ja tegi kõigile puust ja punaseks, kuidas nüüd ikkagi seda laulu laulda tuleb. Mina ainult noogutasin leebelt takka. Noored inimesed, huvi on, miks mitte!"

Rolf on solistina eurokarussellil – "Eesti laulu" võit on pääse Eurovisionile – keerelnud tervelt neli korda. "Esimene katsetus oli 2008. aastal lauluga "One On One", mis siiani minu lemmikute hulgas. Sellele eelnenud aastatel olin nii mõnelegi artistile toetava bäkilaulja rollis," räägib laulja, kes vaatamata arvukatele proovikatsetele ei pea ennast Eurovisionil veteranüritajaks. "See veteranüritaja kõlab nagu saaksin kohe 80aastaseks – vara veel!" arvab mees.