Inimesed
13. detsember 2011, 07:01

Sal-Saller: ausalt öeldes polnud mul see konkurss meeleski (7)

Juba siis, kui ERR septembris "Eesti laulu" eelvõistluse välja kuulutas, teatasid mitmed tuntud heliloojad, et sel aastal nad sellest osa ei võta. Muusikud arvasid, et too võistlus ei peaks olema seotud Eurovisioniga.

"Mina "Eesti laulu" konkursist osa küll ei kavatse võtta. Minu subjektiivne arvamus on see, et antud üritus võiks Eurovisioni lauluvõistlusest eraldiseisev ettevõtmine olla," ütles tollal muusikaprodutsent Ivar Must, kes oma lauluga "Everybody" Eestisse Eurovisioni võidu tõi.

Ka mullu napilt Sven Lõhmuse ja Getter Jaani loole alla jäänud Outloudz ei astu tänavu võistlustulle. "Võin niipalju öelda, et Outloudz "Eesti laulu" võistlusel ei osale. Me töötame oma teise albumi kallal ja anname sel aastal võimaluse teistel särada. Nende käekäiku saame aga jälgida alles pärast žürii otsust," räägib bändi mänedžer Fred Krieger.

Võistlusest jäävad kõrvale ka varasemad eurolaulikud Koit Toome ja Maarja-Liis Ilus. Viimane pole oma sõnul saanud sel aastal mahti võistluse peale mõeldagi. "Tean, et eile oli võistluslugude esitamise viimane päev, kuid ise olen rakkes jõulutuuride ja muude tegemistega," märgib lauljatar. Koit Toome lisab, et aasta on olnud nii tegus, et lihtsalt pole olnud mahti uusi lugusid salvestada, ja seega jätab ka tema tänavuse võistluse vahele.

Korduvalt heliloojana eurokarussellil keerelnud rokkmuusik Hendrik Sal-Saller teatab aga, et oma tutvusringkonnas ei tunne ta kedagi, kes tunneks kedagi, kes sellel võistlusel osaleks. "Ma isegi ei ole mõelnud selle peale, sest Smilersi plaadiga on nii palju tegemist olnud. Ausalt öeldes polnud mul see konkurss meeleski," ütleb Sal-Saller.