Video: Viljar Voog
Inimesed
12. detsember 2011, 16:54
Õhtulehe video! Vaata galeriid!

REKORD: 11 minutiga "Eesti Laulu" tähtaega ületanud Mihkel Ratile halastati (11)

Täna kell kolm lõppes „Eesti laulule" muusikapalade esitamise tähtaeg. Kell kolm on aga küllaltki paindlik kellaaeg, sest viimasena sai oma pala kasti pista Mihkel Ratt, kui kell juba 11 minutit üle tunni näitas.

Tund aega enne „Eesti Laulu" laulude esitamistähtaja kukkumist oli telemajas kõik vaikne. Suur osa muusikutest oli oma palad juba ära toonud. „Seda kasti on täna juba kümme korda tühjendatud," märkis valvelauatädi muiates. Tunni jooksul sai ka üheteistkümnes kast üpris täis.

Viimased minutid enne kella kolme olid eriti pinevad. Imre Sooäär viskas oma pala teiste sekka vaevalt viis minutit enne tähtaega. Üks neiu suutis kellakägu ennetada viie sekundiga. Seejärel sõltus kõik juba Heidy Purga ja Mart Normeti sügelevatest näppudest. Millal võtavad nad lauludega kasti oma sülle ja viivad viimase koormatäie ootama neljapäevast ülekuulamist?

Igal aastal on keegi tormanud telemajja paariminutilise hilinemisega. Eelmisel aastal oli selleks näiteks Sofia Rubina, üle-eelmisel Vaiko Eplik. Kella vaadata unustanud muusikud ei vedanud seegi kord alt: kaks minutit peale kella kukkumist sammus ustest sisse Arne Lauri sõnadele muusika kirjutanud Kaarel Kattai, kelle sõnul on nende lugu ebamaine.

Eelmisel aastal hilines Rubina neli minutit, Eplik aasta varem kolm. Sündmust kajastanud ajakirjanikud võisid hakata juba Purga ja Normetiga intervjuusid tegema teadmises, et muusikud muutuvad üha punktuaalsemaks.

Aga ootamatult peatus telemaja ees sinine auto, kust väljus mees ümbrikuga. Telemaja uksest astus sisse Mihkel Ratt ja kell näitas 11 minutit üle kella kolme. Uus „Eesti laulu" rekord oli sündinud!

Kokku laekus konkursile 159 lugu.

Miks Ratt nõnda hilines, kuula juba videost! Lisaks kuulete ka intervjuusid Purga, Tanja Mihhailova ja teiste hiliste lugudeesitajatega.