Inimesed
7. detsember 2011, 06:57

Jana uus nõunik Imre Kaas: "Nurgaprodutsendi kibestumus Janat ei mõjuta." (11)

Pärast kummalist konflikti Tõnu Lindretiga on Jana nõunikuks telemees Imre Kaas, kes nõustab lauljatari nii juriidilistes küsimustes kui ka kannab hoolt meediasuhtluse üle. "Senine meediasuhtlus on olnud pisut kallutatud ja Jana suhtes ebaõiglane. Tegemist on ikkagi ääretult andeka lauljaga, mistõttu on koostöö temaga mulle suureks auks," ütleb Kaas.

Jana uus nõunik selgitab, et Tõnu Lindret pöördus Jana Kase poole ettepanekuga salvestada Riias MicRec Productionsi stuudios mõni lugu, millega Jana ka nõustus. "Riia stuudios jõuti piiratud aja tõttu salvestada vaid üks lugu – "Feel the Vibe" –, mille autorid on Lindret, Vahur Kollom ja Jana Kask."

Sõlmiti autoriõigusi sätestav leping, kus loo eksklusiivsed avaldamise ja esindamisõigused anti Riia stuudiole. See on Kaasi sõnul ka ainus leping, mis Jana Kaske ja Tõnu Lindretti seob – seal on nad autorid.

"Mingeid kohustusi see leping Jana Kasele ei pannud, samuti ei olnud Lindreti ja Kase vahel sõlmitud esindus- ega produtsendilepingut," ei saa Kaas aru, millest selline skandaal tekkinud. "Suheldes Lindretiga selgus, et ta ei suuda vaidluse juriidilist tausta mõista. Selgitasin talle, et Jana Kask pole rikkunud ainsatki autoriõigusi sätestava lepingu punkti ega tagane ka oma õigustest sellele loole," räägib Kaas. "Kui Lindret väidab, et Jana ei pea kinni mingitest kokkulepetest ning eirab lepingupunkte, siis ma ei saa aru, millisest lepingust on jutt. Sellist lepingut, mida kujutab endale ette Lindret, ei eksisteeri."

Kaas lisab, et temale ja Janale on asjad selged ja kohtulahendit selle teemaga ei kaasne. "Ühe nurgaprodutsendi kibestumus, pettumus ja kättemaksuhimu pole veel põhjus, miks peaks üks lauljatar end kõigutada laskma ja kohtusse pöörduma," sõnab Kaas. "Selleks pole ka õiguslikku alust. Jana lauluoskust see ei mõjuta, samuti ka kontsertide korraldamist."