VAIMUSTAVALT VASTUPIDAV: Moya jaksas pärast pikka kontserti veel sadakonna inimesega juttu puhuda ja nimelisi autogramme kirjutada. Foto: Arno Saar
Inimesed
5. detsember 2011, 07:01

Iiri ingel jagas tund aega autogramme (4)

Iiri ansambli Clannad inglihäälse solistina tuntud Moya, superstaar Enya vanem õde, esitas oma esimesel Eesti kontserdil rahvalaule, Clannadi hitte ja ka armastatud jõuluviise.

Kuumade kaheksakümnendate nostalgikud said laupäeval Estonia kontserdisaalis õhata toonase menuseriaali "Robin Hood" popurrii saatel (oh neid süntesaatoripininaid), jõululauludele pani särava krooni lisalugu "Püha öö", mille viimase salmi esitas Moya publiku piirituks liigutuseks eesti keeles. Saateansambel, kus kitarri mängis Moya nooruke tütar Aisling, toetas staari imepuhta mitmehäälse lauluga.

Nendest, kes värskelt soetatud jõuluplaadile autogrammi soovisid, moodustus pärast kontserti koridori pikk ja käänuline saba. Ning saba ei kippunud kuidagi lühenema, sest muidu nii kidakeelsed eestlased tahtsid kõik Moyale midagi head öelda. Mõni rääkis, kuidas on lapsest peale Clannadit fänninud, mõni vanem proua lihtsalt kallistas heldinult. Lauljanna uuris kontserdimuljeid ja jagas väsimatult jõulusoove, patsutusi ja käepigistusi.

Muuseas, isegi Iiri suursaadik Eestis Peter McIvor ja tema abikaasa seisid pika järjekorra ära, et kaasmaalast kauni õhtu eest tänada.

Linnaga tutvumiseks staaril aega ei jäänud – päeval oli ta hotellis puhanud, õhtul pärast kontserti ootas juba säng ja varahommikul tuli taas lennukile minna. "Ma tulen siia kindlasti puhkusereisile!" lubas ta.