Video: Viljar Voog
Inimesed
1. detsember 2011, 18:26
Õhtulehe video!

Jürgen Veber vallutab Ameerikat: "Seal teenib väga palju paremini!" (34)

Illusionist Jürgen Veber jõudis just tagasi Ameerikast, kus ta valmistab ette suuri projekte. Palju kõmu tekitanud 166 000 euro suuruse toetuse saatusest lubab mees lähemalt rääkida juba uue aasta algul.

Jürgen Veberi tee „Ringikuninga" saates jäi üürikeseks, sest meest painas põlvevigastus. „Sport ja elu ongi juba selline. Vigastused mängivad seal väga suurt osa," ohkab endine jalgpallur. Et saade salvestati mitu kuud tagasi on jalg saanud puhata: „Ta ei sega absoluutselt tavapäraseid tegemisi, ka laval mitte." Ette peab mees koormustega aga siiski vaatama.

Suure osa nendest kuudest on Veber aga kulutanud Eestimaalt eemal ning tagasi kodukamarale jõudis ta alles üleeile. „Teeme väga palju väga erinevaid ettevalmistusi," ei nõustu Veber Ameerikas korda saadetut avalikustama, „Ma arvan, et neist kuuleb lähemalt juba uue aasta esimeses pooles lähemalt, mis täpselt realiseerub."

Ameerika vallutamiseks sai Veberi firma JJV Productions EASi käest 166 000 eurot toetust, mis pani rahandusminister Jürgen Ligi küsima: „Kas see on teadmistepõhine majandus, kas see on loomemajandus?"

„Ühest küljest tegi kurvaks," tõdeb Jürgen Veber nimekaimu sõnade kohta kuid lisab, et teadmata, mis kontekstis Ligi need sõnad lausus ta rohkem kommenteerida ei taha. Selgituseks tuleb ära märkida, et toetusraha ei laotud Jürgeni ja tema venna Jesperi juhitud firmale sugugi peopeale. „Tegelikkuses kompenseeritakse sulle vaid osaliselt sinu abikõlbulikud kulud ja sedagi alles peale nende tegemist, vastavate paberite ning, mis peamine, tulemuste ettenäitamist," selgitab firma esindaja raha saamise protsessi, „Nii et esmalt tuleb iseendal väga palju teha ja projekti investeerida."

Miks illusionist valis väljamaale suundumiseks just Ameerika, kuula videost!