Rafael koos ülisuure tuunikalaga.Foto: AP/Scanpix
Müstika
24. november 2011, 13:41

USA föderaalagendid konfiskeerisid kalamehelt ligi 400kilose tuunikala (9)

New Bedfordi kalapüügi meeskond pidi suurest purikast loobuma, sest ei kasutanud püügiks õnge ja spinningut.

Kohalik kalapaadi omanik Carlos Rafael oli esiti elevil, kui üks tema traaleritest püüdis kuu alguses 399kilose tuunikala, vahendab Emirates 24/7.

Rõõm jäi seekord üürikeseks, sest 12. novembril sadamasse naasnud meeskonda ootasid ees föderaalagendid, kes haruldaselt suure kala konfiskeerisid.

Kuigi Rafaelil oli seaduskuulekalt olemas luba tuunikala püügiks, siis rõhusid agendid sellele, et tuunikala püüti võrguga, mis on USAs keelatud. Vaatamata Rafaeli selgitustele, et kala jäi võrku kogemata, jäi mees suurest saagist ilma. Mehe sõnul on ta alati äri ausalt ajanud, kuid tema jaoks oli siiski üllatus, et tuunikala oleks ta tohtinud püüda vaid õnge, spinningu, harpuuni või ridvaga.

Eriti kurvaks muudab püüdjatele loo see, et nii suur kala on väga väärtuslik (eriti hinnatud sushi-armastajate poolt). Nimelt müüdi alles hiljuti 340kilone tuunikala 396 000 dollariga. Rafaeli saak müüakse välismaale ja tulu antakse ookeani ja atmosfääri fondi, kes kogub kasumit ka kalameestele kehtestatud maksudest ja tehtud trahvidest.