TULNUKAS JAHEDAS: «Tahtsime ta külma panna – ta oli väga kuum,» seletas väidetavalt tulnuka leidnud Marfa Jegorovna, kuidas maaväline olend külmkappi sattus. Foto: Bulls, PROPETROZAVODSK.RU
Inimesed
18. november 2011, 07:06

Leiti ehtne tulnukas? (22)

Petroskoi mutike Marfa Jegorovna avaldas fotod kummalise olendi surnukehast, mida ta oli kaks aastat külmutuskapis hoidnud. Seni on väidetavad tulnukalaibad pettuseks osutunud – kas nüüd on tõepoolest tegu originaaliga?

Portaali Pro Petrozavodsk teatel olid Marfa ja tema abikaasa leidnud ülikentsaka surnukeha 2009. aastal oma suvekodu lähedal alla kukkunud lennumasina rusude vahelt. "Kuulsime kõva müra ja jooksime välja," rääkis ta. Pensionär lähenenud leegitsevatele rusudele ja käkrunud metallile, mida ta nimetas talumatult kuumaks. Väändunud lennumasina lähedal lamanud tulnukas. "Ta oli 40–50 sentimeetrit pikk, tal oli suur pea suurte silmade ja suure suuga. Tal oli seljas mingisugune kombinesoon. Tema keha auras. Arvasime, et ta võib olla ufonaut."

Vanapaar susanud juurvilja, kala ja humanoidi ristsugutist meenutava olendi oma autosse ja viinud oma linnakoju kosuma. "Tahtsime ta külma panna – ta oli väga kuum," meenutas Marfa Jegorovna. Olevuse keha külge kinnitus üksainus nöörjas käsi. "Ta lamas vaikselt, ei küsinud süüa ega midagi. Arvasime, et temaga on kõik korras. Me ei saanud aru, et ta surnud on. Kes teab, millised need kosmoseolendid elusana üldse on?"

Siberis UFOsid eriti rohkelt

Tõestamaks, et olend tõesti eksisteerib, tegi Marfa temast viis fotot. Kaks aastat hoidis ta tulnuka-laipa külmikus. Kuid mõned päevad tagasi olid end teadlastena esitlenud kaks meest surnukeha Karjala teaduste akadeemiasse viinud, rääkis naine. Teadlased tema sõnu siiski ei kinnita.

Venemaalt on tänavu tulnud juba kolm tulnukauudist. Aprillis pandi Youtube’i üles veidi rohkem kui minutipikkune video väidetava maavälise olendiga, kes olevat lagedale tulnud Siberist. Kaks siberlast väitsid, et olid tulnuka surnukeha leidnud Irkutski lähedal jalutades lumest.

Klipis jäädvustatud olend oli umbes 60 sentimeetri pikkume. Tema jalg oli ära rebitud. Videos rääkis meeshääl, et leidis olendi koeraga jalutades. "Selge, et ta on surnud," ütles hääl kaadri taga. "Me ei suutnud seda uskuda, kui me seda nägime. Ja õudne oli see, et seal polnud laevast ühtegi märki. Võib-olla see viidi ära ning surnukeha jäi märkamata."

Igal aastal nähakse Irkutski kandis kümneid tundmatuid lendavaid objekte, kirjutab dailymail.co.uk. On teateid, et linna lähedal kukkus üks UFO alla tänavu. Maaväliste tsivilisatsioonide huvilised usuvad, et kui Vene sõjavägi UFOga juhtunud õnnetuse tagajärgi likvideeris, jäi olend neil kahe silma vahele.

Skeptikud nimetasid videot korralikuks võltsinguks, kus oli kasutatud oskuslikult tehtud tulnukamudelit. Väidetav tulnukas sarnanes kangesti Hollywoodi menufilmi "E. T." nimiosalisega, kellel on suur pea ning väikesed ihuliikmed. Peagi teataski Vene ajakirjandus, et tulnukas polnud muud kui leivatäidisega kananahk. Selgus, et tembu autorid olid kaks tudengit, 18aastane Timur Hilal ja temast aasta vanem Kirill Vlassov. Vene võimud nende tegevuses midagi kuritegelikku ei leidnud ning noorukid said üksnes noomida.

Tulnukad tatsasid lumel

Augustis saabus Irkutski kandist video kummalise helendava taldrikukujulise õhusõidukiga ning viie olendiga, kes lumes ringi kõndisid. Daily Maili teatel filmiti klipp tänavu märtsis kaks päeva pärast seda, kui Irkutski lähistel valgustasid Siberi öötaevast salapärased tuled. Ühtlasi oli kuuldud kohutavat kärgatust. Ka Jakuutia lennudispetšerid olevat oma radariga ülikiirelt lendava identifitseerimata objekti tabanud. Daily Mail imestab muigamisi, miks tulnukad küll nii külma ja lumisesse piirkonda maanduma kipuvad. Inimkonna uurimiseks oleks mõni teine regioon hoopis soodsam...