EHTNE TULNUKAS? Väidetavalt 1947. aasta Roswelli juhtumi ajal tehtud foto. Foto: REX
Inimesed
18. november 2011, 07:06

FBI salatoimikutestki selgub, et tulnukad on olemas! (40)

Juba 1947. aastast on ameeriklaste meeli ärevil hoidnud kuuldused, et Roswelli sõjaväebaasi lähedal oli alla kukkunud kolm kettakujulist tulnukate kosmoselaeva. Sealt tulid lagedale meetripikkuste tulnukate surnukehad. Hiljaaegu avaldatud FBI salatoimikute andmeil võib see kõik sulatõsi olla!

Seitsme luku taga hoitud, ent nüüd avalikkuse ette jõudnud USA Föderaalse Juurdlusbüroo FBI toimikud paistavad toetavat aastakümnetevanuseid vandenõuteooriaid, et New Mexico osariigis Roswelli lähedal

maandusid 2. juulil 1947 või selle kuupäeva paiku tõesti maavälised tegelased, kes seejärel saadeti Nevada osariigis asuvasse kurikuulsasse Ühendriikide lennuväebaasi Area 51 lahkamisele. 8. juulil 1947 avaldas Roswelli sõjaväebaas pressiteate, et Roswelli-lähedasest rantšost oli leitud sinna kukkunud lendav taldrik. Vallandus tohutu meediapaanika. Ent juba järgmisel päeval teatasid võimud, et sõjaväelased olid leidnud hoopis radaripüüdjast õhupalli, mitte tulnukate õhulaeva.

Armee mätsis UFO-leiu kinni?

Intsident unustati aastakümneteks. Kuid 1978. aastal intervjueeris füüsik ja ufoloog Stanton T. Friedman major Jesse Marceli, kes oli 1947. aastal rusude leidmisega seotud olnud. Marcel väljendas veendumust, et USA armee oli tulnukate õhulaeva leidmise kinni mätsinud. Tekkis uusi väidetavaid pealtnägijaid kõmuliste uute detailide ja väidetega – näiteks et USA sõjavägi oli korraldanud tulnukate sõidukite ja tulnukate endi avastamiseks suure salajase operatsiooni ning lendavaid taldrikuid oli alla kukkunud isegi 11 paigas. Algatati ametlik juurdlus.

1995. aastal avaldatud raporti andmeil olid 1947. aastal Roswellist leitud rusud Moguli-nimelise salastatud programmi kuulunud eksperimentaalse uurimisõhupalli jäänused. Õhupallide eesmärk olnud Nõukogude aatomipommi- ja ballistiliste rakettide katsetuste väljapeilimine helilainete abil. 1997. aastal ilmunud teise raporti kohaselt olid jutud tulnukate laipadest rahvafolkloor, mis oli inspiratsiooni saanud Roswellis baasis sündinud õnnetusjuhtumitest ja armeeprogrammides kasutatud inimmannekeenidest.

Plahvatuslikud väited, mis tulid lagedale FBI salatoimikute hiljutisel avalikustamisel, võivad nii mõnegi UFO-eksperdi hinnangul olla lõplikuks asitõendiks, et tulnukad ja lendavad taldrikud on päriselt olemas. Briti leht The Sun rõõmustab memost innustust saades: "Tulnukad eksisteerivad!" Aastakümneid on paljud UFO-

uurijad väitnud, et Roswellis tabati tõepoolest tulnukate õhulaevad ja nende asukad.

"Tulnukad olid metalsesse kangasse mähitud."

Ka äsja avaldatud, 1950. aastast pärinevas memos pealkirjaga "Lendavad taldrikud" kirjutab FBI agent Guy Hottel agentuuri direktorile, mida USA lennuväe uurija avastanud oli. "New Mexicost leiti kolm nõndanimetatud lendavat taldrikut. Neid kirjeldati kettakujulistena ja kõrgema keskosaga, läbimõõdult umbkaudu 50 jalga (15 meetrit). Igaühes neist oli kolm inimkujuga, kuid üksnes kolme jala (ligi meetri) pikkust keha, mis olid väga peene koega metalsesse kangasse rõivastatud." Hotteli kirjelduse kohaselt olid kehad sidemeisse mähitud moel, mis meenutas kiirlendurite ja katsepilootide turvakombinesooni.

Kõnealuse lennuväeuurija nimi, kes FBI Washingtoni kontori ülemusele Hottelile sensatsioonilisest avastusest rääkis, on memos musta värviga kaetud. Avastuse kuupäeva mainitud pole. Hotteli sõnul olid UFOd alla kukkunud Roswelli radari tekitatud tehniliste probleemide tõttu. "Valitsus on sellesse piirkonda püstitanud väga võimsa radari ning usutakse, et radar sekkub taldrikute juhtmehhanismi."

Kõnealune FBI dokument on koos tuhendate teiste vast avaldatud dokumentidega saadaval uues internetiarhiivis nimega The Vault. Briti UFO-ekspert Nick Pope avaldab ajalehele The Sun veendumust, et tegu on tõeliste salatoimikutega, mis meenutavad telesarja "X-files": "See dokument võib olla tõestus, et UFOd on päriselt olemas." 1947. aasta Roswelli intsidenti paistab kinnitavat teinegi salajane FBI direktorile saadetud pakiline memo. Seal kirjutatakse, et tolsamal aastal leiti Roswelli sõjaväebaasi lähistelt objekt, mis sarnanes lendava taldrikuga. Kujult oli see kaheksanurkne ning rippus õhupalli küljest juhtme abil alla. Algul oli arvatud, et ketas on meteoroloogide õhupall, ent memo väitel polnud USA lennuvägi seda veendumust kinnitanud. USA sõjaväe esindajad väidavad siiski endistviisi, et tegu polnud lendava taldrikuga, vaid eksperimentaalse ilmaseireseadmega.

Tuhandete UFO-fännide ning nõndanimetatud spetsialistide vaimustusele vaatamata leiavad paljud, et elevuseks pole siiski põhjust. Väidetav FBI saladokument polnud üldsegi salajane, vaid täiesti harilik kontorimemo, märgib Discovery News. Lisaks pole Roswelli poole sõnagagi mainitud, juttu on vaid New Mexicost. Kerge on osariigi nimest järeldada, et jutt käib maailma kuulsaimast väidetavast UFO-maandumisest Roswellis 1947. aastal. Kuid FBI informaatori sõnad vastavad hoopis aasta hiljem New Mexicos Azteci-nimelise paigaga seotud UFO-pettuse kirjeldusele. Tookord levisid kuuldused lendavate taldrikute allakukkumisest. Aga New Mexico füüsik ja UFO-uurija David Thomas avastas, et seda juttu õhutasid hoopis keegi Silas Newtoni nimeline petis ning tema kambamees. Newton vahistati aastal 1953 ning mõisteti seoses UFO-paanikaga pettuses süüdi.