Inimesed
17. november 2011, 06:58

Uues bändis mängib bassi

Elmar möönab, et muusikupisik temast kusagile lahkunud ei ole. «Ma ei ole oma kitarre ära müünud või visanud. Isegi juurde olen ostnud,» hakkab ta naerma.

Ehkki lõviosa tänapäevase Eesti popmuusikabisnisest nimetab Elmar sünteetiliseks ja igavaks, püsib ta teemas servapidi siiski sees. Kirjutab vahetevahel muusikat tellimuse peale, nagu näiteks telesarja «Kodutunne» tunnusmuusika ning mõned laulud. Alles on ka kaverite bänd Pappa Lucca ning umbes kolmel korral kuus võtab Elmar kitarri ning lööb muusikuna kaasa Tanja Mihhailova Madonna laulude projektis.

«Selline sagedus on täitsa paras, aga hea oleks muidugi, kui mängud ei satuks nädalavahetustele. Neid tahaks pere jaoks rohkem vabaks jätta,» tunnistab ta.

Elmari uusim bänd on sõprade Tanel Talve ja Kait Lukkaga tehtav pungilik trio hiigelpika nimega «Ajaratas Halastamatult Veereb Ei Teda Peatada Saa, Eriti». Üllatuslikult mängib kitarrist selles Entel-Tenteli pungivõtmes kavereid ja muid selliseid lugusid tegevas traadiprojektis hoopis basskitarri. «Minu liiga tehniline kidramäng oleks selles kontekstis ehk pisut vääralt kõlanud. Bass on mulle seal just õige instrument,» muigab ta.