Foto: Promofoto
Saund
10. november 2011, 07:07

Reggae-bänd UB40 jõuab lõpuks Eestisse (8)

33 aastat tegutsenud ja üle 70 miljoni albumi müünud briti reggae-punt U40 külastab uue aasta algul esimest korda Eestit.

Väidetavalt üks maailma suurema müügieduga kollektiive, kes on Ühendkuningriigi 200 edukaima singli edetabelisse pääsenud lausa poolesaja hitiga, annab 19. jaanuaril kontserdi Tallinnas Saku suurhallis. Nelja Inglismaal Birminghamis elanud ja õppinud sõbra 1978. aastal asutatud ansambli hittidest on tuntuimad Elvis Presley "(I Can’t Help) Falling in Love", Neil Diamondi "Red Red Wine" ja Sonny & Cheri "I Got You Babe" kaveriversioonid, lisaks ka oma lugu "Food for Thought".

Bändi debüütalbum "Signing Off" ilmus 1980. aastal ja püsis müügiedetabelis 71 nädalat. Läbimurde USAs tõi kolm aastat hilisem kaverialbum "Labour of Love". Kõik kuus asutajaliiget peale 2008. aasta hakul pundist lahkunud laulja Ali Campbelli on endiselt rivis. Alit asendab tema vend Duncan Campbell. Algusest peale kuuluvad ansamblisse soolokitarrist-laulja Robin Campbell, bassimees Earl Falconer, trummar James Brown ehk Jimmy, saksofonist Brian Travers, trompetimängija-laulja Astro ja löökpillimängija-trombonist-laulja Norman Hassan. Eesti kontserdil on abiks ka klahvpillimängija Tony Mullings.