VIIMAST KORDA LAVAL: Noisebleed koosseisus (paremalt) Artjom Savitski, Kristjan Sootalu, Brain Norralt, Hannes Agur Vellend ja Silver Siiak. Foto: Teet Malsroos
Inimesed
4. november 2011, 07:18

Superstaari-Artjom: Noisebleedi hüvastijätukontsert mind nukraks ei tee (5)

Pärast "Eesti otsib superstaari" superfinaali viis aastat tegutsenud hevipundist Noisebleed tulema tulnud laulja Artjom Savitski kinnitab, et tänaõhtuseks lahkumiskontserdiks on kõik tüliõunad maetud. "Tore, et otsustasime asjale ikka piduliku lõpu teha," rõõmustab sooloartistina jätkav Artjom.

"Ootusärevus on suur," tunnistab superstaarisaate viimasel hooajal teiseks tulnud noormees, kes astub täna rokiklubis Tapper Noisebleedi solistina lavale viimast korda. "Nukker ma ei ole, lahkuminekust hoolimata oleme kõik sõbrad edasi."

Artjomil pole soe läbisaamine üksnes kitarrist Kristjan Sootalu ja basskitarrist Hannes Agur Vellendiga, kes on liitunud tema taustabändiga. Endiselt hästi saab ta läbi ka kitarrist Silver Siiaku ja tema saatesseminekusse sapiselt suhtunud trummar Brain Norraltiga. "Viimaseks kontserdiks oleme tõsiselt proovi teinud ja ma pean tunnistama, et kliima prooviruumis on kõvasti parem, kui see kunagi olnud ongi. Meie vahel ei ole mingit vimma! Tunnen, et oleme häälestatud ühele lainele ja tegu on reaalse tiimiga, kus kõik on huvitatud viimase hea šõu andmisest," kiidab Artjom koostööd.

Juulis põhjendas laulja Noisebleedist lahkumist just sellega, et tiimitöö oli nõrk ja ta ei jaksanud käru üksi vedada. "Noisebleedi muusika oli 95% minu looming. Kahe kuu jooksul, mis ma ära olin, ei suutnud poisid ühtki uut ideed välja laduda – ei muusikalises mõttes, ei tulevikuplaanide suhtes. See projekt ei toiminud kui bänd," ütles ta Õhtulehele.

Minialbum jagatakse tasuta laiali

Silver Siiak usub, et Artjomi viis lahkumiseni võimalus esineda, teha muusikat ja koguda kuulsust iseenda nime all. Punt olevat lagunenud, kuna Silver ja Brain tahtsid teha edasi Noisebleedi, mitte Artjom Savitskit. Alastitrummarina tähelepanu pälvinud Brain keeldus staarisaate ajal sõbra poolt hääletamast, kuna kartis, et kui Artjom soololauljana tähelepanu pälvib, ei lähe senine punt talle enam korda. Lõpuni toetas lauljat vaid Silver. "Olin kindel, et Artjomile tulnud kuulsus laskub lõpuks bändile," meenutab kitarrist.

Artjomi otsus soolokarjääri teha on Noisebleedi fännides tekitanud vastakaid reaktsioone. "Eks alguses oli see tõesti kõigile suur pauk – keegi ei osanud sellist lahendust oodata," mõistab Artjom. "Kindlasti ei toetanud kõik fännid seda otsust, aga eks vähesed inimesed suudavad radikaalsete muutustega kiiresti harjuda." Lohutuseks jagavad noormehed täna kõigile soovijaile tasuta oma jaanuaris ilmunud viie looga minialbumit, mille pealkiri on iroonilisel moel "Here to Stay" ("Siin, et jääda").