ETV PÜHAPÄEVAÕHTUNE MEELELAHUTAJA: Anu Välba juhitav «Tippkohtumine» pakub teravmeelseid rammukatsumisi, kus osalevad tuntud eestlased. Foto: TIINA KÕRTSINI
Inimesed
31. oktoober 2011, 07:10

Erajaamad ETV uuest koguperešõust: konkurentsi tunnetame niikuinii (29)

Järgmisest pühapäevast paneb ETV puhkepäevaõhtusel magusal eetriajal põhikonkurentide laulu- ja tantsusaadetele vastu Anu Välba juhitava uue telesõu "Tippkohtumine".

Peale Välba osalevad igas saates kaks üksteiselt mõõtu võtma hakkavat meeskonda, keda juhivad Rohke Debelak (Gaute Kivistik) ja Urmas Vaino. Telekanal lubab vaatajatele seitsmel järjestikusel pühapäevaõhtul teravmeelseid rammukatsumisi. "Tippkohtumise" võistkondadesse kutsutakse tuntud eestlased, kellega koos heidetakse pilk ETV ajaloo kõige naljakamatele, veidramatele ja lihtsalt uskumatumatele saatelõikudele ehk tippude tippudele.

Kuidas tunnevad end sellise uudise valguses erakanalid TV3 ja Kanal 2, kelle pühapäevased tantsu- ja laulusaated seni puhkepäevaõhtuti televaatajate lemmikuteks on osutunud?

TV3 programmidirektor Mikko Silvennoinen ütleb, et enne, kui ta pole ühtegi "Tippkohtumist" oma silmaga näinud, on tal raske selle kohta midagi öelda. "Kuna ma ei ole nende saadet näinud, pole ma ka selle kontseptsiooni seni mõistnud. Meie kanalil on pealegi noorem sihtgrupp kui teistel põhikanalitel."

Omalt poolt soovib Silvennoinen saatele edu. "Armastan Anu Välbat kui saatejuhti ning soovin talle ainult parimat! Olen suur fänn!"

TV3 programmijuht arvab, et pühapäevaõhtust programmi ei tasuks üle tähtsustada, kuna telejaamale on kõik päevad ja eetriajad võrdselt olulised.

Sama kinnitab Kanal 2 programmidirektor Olle Mirme. "Konkureerime niikuinii igal issanda päeval ja igal viimsel kui minutil. Iga viimne kui eetris olev saade konkureerib lõpuks mitte ainult kahe teise kanali, vaid ka kõigi nende lõputute ülejäänud valikutega."

Mirme sõnul pole ETVl pühapäevaõhtud ka siiani tühjad olnud ning ta ei arva, et uus saade oleks näiteks enne seda pühapäeviti ETV ekraanil olnud sarjaga "ENSV" võrreldes midagi üliootamatut. "See on loomulik, et kui üks saade saab otsa, pannakse asemele teine. Ses suhtes ei näe ma siin küll midagi revolutsioonilist, mis vajaks Kanal 2 poolset väga emotsionaalset kommentaari."

Telesõu "Tippkohtumine" lubab televaatajaile üllatusi ja ootamatusi arhiivist otsitud magusamate retroklippide näol. Näha saab saatelõike näiteks 20 ja 30 aasta tagant. Kõige "uuemad" videod, mida kasutatakse, on salvestatud ligi kümme aastat tagasi. Ülesanded võistlejatele on seotud äraarvamisega, aga tuleb ka fantaseerida ja pooleli jäänud videolõiku kommenteerida.

Esimene saade toob vaatajate ette Urmas Vaino võistkonnas naljamehed Mart Juure ja Andrus Kivirähki. Rohke Debelak on neil vastas koos näitlejate Andrus Vaariku ja Jaan Rekkoriga.

Järgmistes saadetes panevad end proovile Olav Osolin, Mati Talvik, Heidy Tamme, Kärt Anvelt, Taavi Teplenkov, Tiit Sukk, Monika Tamla, Madis Jürgen, Anu Saagim, Karmel Eikner, Imre Kose, Marek Reinaas ja paljud teised.