Ewert and the Two Dragons vasakult: Kristjan Kallas, Ivo Etti, Ewert Sundja ja Erki Pärnoja.Foto: Erakogu/Rasmus Jurkatam
Inimesed
12. oktoober 2011, 13:59

Ewert and the Two Dragons vallutab Euroopa lavasid (3)

Septembri lõpus sättis kodumaine indie-roki ansambel Ewert and the Two Dragons end mitmekuusele kontsertturneele. Kavas on esineda nii Euroopa kui Skandinaavia muusikapublikule.

"Saksamaal on meil kaheksa kontserti, Rootsis-Norras kokku neli, Austrias ja Hollandis mõlemas üks ning sügisel on ka Soomes palju kontserte, ei teagi täpset arvu praegu öelda," ütles Ewert Sundja intervjuus Õhtulehe veebitoimetusele.

Bändi senised eredamad esinemismälestused pärinevad juulis Lätis toimunud mitmepäevaselt muusikafestivalilt Positiivus, kuid Ewerti kinnitusel läheb ka praegune tuur oodatust paremini.

Õigupoolest ongi just muusikafestivalid kohad, kus tänastele väliskontsertidele kutsujad Ewert and the Two Dragonsit märkasid. Bändi kodulehel on kirjas kontserdid kuni 10. detsembrini. "Graafik on tõesti väga tihe, aga oleme üksmeelel selle koha pealt, et pere ja sõpradega aega veetma peab ja puhkama samuti. Leppisime kokku perioodi, mil puhkame ja kogume jõudu uue aasta esinemisteks," ütles Ewert.

"Meile meeldib pilli mängida ja laulda. Nüüd, kus on tekkinud võimalused esineda ka Eestist väljaspool, tahame teha sama, mida oleme teinud kogu aeg - anda endast parim ja mängida võimalikult paljudele inimestele oma muusikat," selgitab bänd, et mingit konkreetsemat eesmärki nad hetkel püstitanud ei ole. "Naudime, mida teeme, ja vaatame, mis saab!"

Pool aastat tagasi ilmus Ewert Sundja, Erki Pärnoja, Kristjan Kallase ja Ivo Etti bändil teine plaat "Good man down". Novembris ilmub kogumik poelettidele ka Rootsis, Soomes ja ilmselt ka Austrias.

"Samuti soovime albumi ühel hetkel Saksamaal välja anda, see kõik võtab aga aega. Mõned uued lood on meil juba olemas ka, aga nende salvestamise ja avaldamisega kiiret ei ole," selgitas bändi juht Ewert Sundja.