KAUA EKRAANIL: Triin Tuula teadustas ETVs ilma veel seitsmendalgi raseduskuul. Juuli lõpus läks ta ametlikult lapsepuhkusele ja naaseb ekraanile enda sõnul juba jaanuaris. Foto: ETV
Inimesed
5. oktoober 2011, 07:01

ETV ilmatüdruk Triin Tuula sai emaks (53)

"Jah, mind võib juba emaks saamise puhul õnnitleda. Poiss sündis," ütleb ETV ilmateadustaja Triin Tuula, kes sai 27. septembril esimest korda emaks. Poisile pandi nimeks Johannes.

Johannes kaalus sündides 2850 grammi ja oli 46 sentimeetrit pikk. Nimevalik oli lihtne – Triin on nimelt juba 15 aastat kindlalt teadnud, et tema poeg hakkab tulevikus just seda nime kandma. "See on minu vanaisa järgi pandud," lausub ta.

Seda, et sünnib poiss, teadis Triin juba enne sünnitust ning lapse saamiseks valmistus ta enda sõnul nagu ikka – sisustas lastetuba, ostis riideid ja muid beebile vajalikke asju. Kuidas Triinu elu aga praeguseks muutunud on – kas ta öösiti ikka magada saab? "Jaa, saan, ta on väga hea laps," kiidab Triin.

Kui temalt uurida, mis tunne oli last esimest korda käes hoida, vastab ta, et seda ei saa kirjeldada. "Kui ta kõhus on, siis polegi veel seda tunnet, et on päris inimene," ütleb Triin. "Mul oli kõht kuni lõpuni nii väike ka, ei seganud kuidagi," ütleb ta. Samuti ei kogenud ta hommikusi iiveldusi ega imelikke isusid, nagu see paljude naistega on. "Mul polnud mitte midagi!"

Mais ütles Triin Õhtulehele, et tahab ekraanil olla seni, kuni kõht veel kaarti ei varja. Juulis, kaks nädalat enne ametlikku lapsepuhkust, kinnitas ta, et ei kavatse ekraanilt kauaks eemale jääda. Nüüd ütleb Triin, et juba jaanuaris saab teda taas ilma teadustamas näha ja kuulda, kuigi mitte iga päev – ta teeb tööga taas tutvust tasapisi.