Raoul KurvitzFoto: Erakogu
Saund
30. september 2011, 16:05

Raoul Kurvitz esitleb Kanuti Gildis uut sooloplaati

Täna õhtul astub Kanuti Gildi saalis üles tuntud performance´i- ja maalikunstnik Raoul Kurvitz. Sedapuhku lauljana, esitlemas oma uut sooloplaati "Forbidden to Sing".

Kunstniku enda sõnul on terve plaadi salvestamise periood olnud väga unikaalne, kuna ta ei ole varem otseselt laulmisega tegelenud ning ühtlasi puudub tal viisipidamine, vahendab Kanuti Gildi pressiesindaja. Seega pakub tänaõhtune live kontsert kindlasti huvitavat vaatemängu. Plaadi pealkiri "Forbidden to Sing" tuleneb otseselt Kurvitza lapsepõlvest, kus tema kehva lauluoskuse tõttu lähedased poisi laulmise naljatades keelasid.

Kuid muusika iseenesest ei ole Raoulile kauge, nimelt on ta aastaid tegutsenud ansamblite "Ultramelanhool", "Reval" ja "Aeg" trummarina ning kirjutanud laulusõnu.

Stiili seisukohalt ei varja Kurvitz oma eeskujusid, tema muusikat kuulates on need vägagi aimatavad: Blixa Bargeld, Nick Cave, Leonhard Cohen ja Tom Waits. Siiski on Kurvitza tehtu mõnevõrra erinev juba sellegipoolest, et ta enda sõnul laulda ei oska. Väljendada tal selle projektiga aga siiski üht-teist on, nii tekstides kui puhtas ekspressioonis, kuivõrd kogu ettevõtmine on sündinud sügavast elulisest ängist.

Kontserdil tulevad plaadile salvestatud lood ettekandele live's koos salvestusel osalenud muusikutega. Sissejuhatuseks näitab Kurvitz valiku videoid oma varasematest performance'itest.