Shirubi IkazuchiFoto: Elina Kasesalu
Saund
29. september 2011, 21:52

Shirubi Ikazuchi üllitas demokogumiku

Shirubi Ikazuchi on konserveerinud oma postapokalüptilise tulevikumaailma ning kahe aasta heliloome avaldanud. Demolugude kogumikul "Warsoul" leidub kõnnumaad, sõda, müüte ja kangelasi, müstilistest meloodiatest helisevaid külmi atmosfääre ning pisut matemaatikat.

Aasta 2011 on viinud Shirubi Ikazuchi nii festivalide esinejaks, nagu Tallinn Music Week või Rock Ramp, kui ka mitmetele klubilavadele, näiteks erikülalisena Hurtsi või Diorama kontsertidele. Lood "Seizure" ja "Fantom City" on võtnud ka video kuju ning helendanud nii veebikanalitel kui televiisoris. Viimases on kõlanud ka "St. Cabah", seda "Eesti laulu" raames. Tänaseks on valik kahe-aastase projekti lugudest lindistatud ja kokku pandud.

Kümnest loost koosnev plaat on saadaval CD kujul ning tasuta allalaetav artisti kodulehelt.

"Vahenditeks olid kodused asjad, sisse laulsin kõige veidramates poosides, mida võite ette kujutada," räägib Shirubi Ikazuchi loomingu taga olev Silvi Pilt. "Lõpuks mõned lood muutusid, mõned lood kadusid ning nende asemele tekkisid ka väärilised uued. Masteriks rääkisin läbi Taffiga ehk Taavi Aavikuga ning lõpuks saingi kõigega rahule jääda."

"Seizure", "St. Cabah" ning "Fantom City" on need tuttavad lood, millega projekti selle kahe aasta jooksul jooksvalt presenteeritud on. "Orichlacon", "3rd Location" ning "Secretary" on aga lood, mis ulatuvad kaugemale kui aasta 2009. See on väga vana materjal, mis on viimase aastanumbri sees uutmoodi elustust saanud. Oli aegu, kus näiteks "Orichlacon" või "Secretary" väga "metalilt" kõlasid. "3rd Location" võis olla üks esimesi asju, mille vokaaliga tegin," selgitab noor daam.

Plaadi nimilugu "Warsoul" ning selle järg "Incomplete" sünnivad ja elavad ajas, millest autor hea meelega lähitulevikus veel kirjutab ning mille võib isegi lemmikteemaks nimetada. "Lisaks midagi täiesti värsket, mis sündis vahetult enne selle kogumiku kokkutõmbamist – natuke tantsimatõmbav põrguline „"ire" ning sünge ja pakane seiklus Against The Day'ga ehk Margo Rindemaaga põhja suunas – lugu "North", mis võiks tervikule idee poolest jätta järjeoote maigu," räägib Silvi.

Plaadi nime "Warsoul" kasuks oli Silvi otsustanud juba kevadel enne lindistamise algust. "Selle kõla on õige ja see maailm, mis minu jaoks selle taga on, on lihtsalt õige. Mainin igaks-juhuks ära, et tegu on siiski fantaasiaga ning päriselt suurem asi sõja pooldaja pole. Ehk peaks see sümboliseerima hoopis edasipüüdlemist, kartmatust, aga samas mingit sisemist haavatavust."