PRANTSUSE PÄIKESE ALL: Augustikuus käis võttegrupp Prantsusmaal filmimas. Fotol kihutab Getter Saint-Tropez’ vetes kaatriga. Foto: ERAKOGU
Inimesed
20. september 2011, 07:04

Getter Jaani: "Elangi praegu nagu filmis – ise ka ei usu!" (47)

"Läbivaks jooneks on see, kuidas avalik tähelepanu mõjutab suhteid lähedaste ja töökaaslastega.

Samuti on teemaks, kuidas meedia inimeste elud pea peale pöörab, kuidas valmib üks tõeline hitt ja kui palju sekeldusi võib ühe laulja ümber tekkida. Väga palju on juttu armastusest, kuulsusest ja huvide konfliktidest," kirjeldab 18aastane lauljatar Getter Jaani endast valmivat telesarja.

Kui Getteriga koos superstaarisaates võistelnud Ott Leplandist fänniraamat ilmus, pommitati nii teda ennast kui ka koostajat Kirke Erti küsimusega, kas ta pole oma raamatuks liiga noor. Kevadel jõuab teleekraanidele Otist kuus aastat noorema Getteri suhetest ja seiklustest jutustav 12osaline seriaal "Päikese poole".

Sarjas osalevad ka fännid ja vanemad

"Sari on muusikamaailmas toimuvast ja seal on lugusid nii noorematest kui ka vanematest tegijatest. Teemasid, mida näidata, on väga palju," arvab ta ja lisab: "Kui aus olla, siis ma elangi praegu nagu filmis ja ise ka ei usu, et see kõik minuga juhtub!"

Sarja eesmärk olevat näidata muusikamaailma telgitaguseid, sest rahvale paistvat meedia vahendusel tihti vaid jäämäe tipp. TV3 pakkumise võttis Getter kohe vastu. Võtted algasid augustis ja on toimunud nii Eestis kui ka Prantsusmaal. Et stsenaarium kaldub tõsielust kõrvale üsna vähe, astuvad sarjas oma nime ja näoga üles päris lauljad ja heliloojad. Näiteks saab näha Tanja Mihhailovat, keda filmiti koos Getteriga Saint-Tropez’s lustimas. Samuti teevad kaasa Getteri vanemad. Kaasa lüüa on saanud fännidki.

Lauljatar osales sarja sündmustiku paikapanekul suuresti ka ise: "Enne võtete alustamist saime korduvalt stsenaristiga kokku ja arutasime erinevaid kogemusi, juhtumisi ja lugusid, mida televaatajate ette tuua." Päris Getter tema sõnul sarja Getterist ei erine. "Mina olengi mina nii laval kui ka filmis. Eks iga laulja ole juba nagunii artist, kellel on tihtipeale lavaroll: kostüümid, mida ta ainult esinedes kannab, ja laulud, mis räägivad tunnetest ja lugudest, mis on osalt tema ise, osalt väljamõeldis. Mul oleks imelik olla selles sarjas näiteks keegi Pille, kes laulab Getteri laule," arutleb lauljatar iseenda mängimise üle. "Ema ütles küll, et päris imelik oli iseennast emana mängida – hulga kergem oleks kehastuda mõnda võõrasse rolli. Aga harjus temagi ära."

Tantsusaatele ütles rõõmuga jah-sõna

Getter võrdleb oma sarja filmiga "Jan Uuspõld läheb Tartusse" ja kuuekümnendate Ameerika populaarse sarjaga "The Monkees", mis jutustas noore neljapealise rokkbändi püüetest endale nime teha.

Rööpselt sarjategemisega paneb Getter end proovile ka televõistlusel "Tantsud tähtedega". On tal peal uute asjade katsetamise tuhin? "Kas nüüd just täiesti uute. Tänu emale olen ma elanud terve oma elu tantsumaailmas ja viimased aastad ka filmimaailmas (ema Katre Jaani on Kaari Sillamaa laste kaunite kunstide kooli lavastaja ja koreograaf – K. A.). Otsesaate megakogemus on mul olemas superstaarisaate, "Eesti laulu" ja Eurovisioni näol. Pigem on need taas ühed minu lemmiktegevused," arvab Getter.

Pakkumist osaleda tantsusaates olevat Getter oodanud aastaid. "Ma ei tea, kas läks sekunditki, kui ma juba jõudsin jah-sõna öelda," naerab ta. "Olin pakkumisest väga vaimustuses. Pärast kõnet ruttasin arvuti juurde, tegin Youtube’i lahti ja hakkasin vaatama Eesti "Tantsud tähtedega" osalejate tantse ja ka välismaa omi. Nüüd on mul hea võimalus seda kõike õppida ja tantsida otse tantsutähesaates," kommenteeris Getter oma esimest emotsiooni Kroonikale. Tema tantsupartneriks ja -õpetajaks on Ott-Sander Palm Revalia tantsukoolist.