JUNK RIOT: Laulja Vadim (all keskel) ning (ülal vasakult) kitarrist Viktor, bassimees Julian ja trummar Kirill. Foto: MARIANNE LOORENTS
Inimesed
15. september 2011, 07:00

Noortebänd Junk Riot astub moelavale

Moekunstnik Riina Põldroosi sõnul on tavatu, et moeetenduse taustal mängib elavat muusikat rokkbänd.

Homme õhtul "Tallinn Fashion Weeki" raames see aga juhtub: koos modellidega on laval 2009. aastal Delfi noorte-bändiks valitud alternatiivroki- ja indie-bänd Junk Riot.

"Minu teada pole Eestis sellist asja kordagi tehtud," ütleb Junk Rioti trummar Kirill Nikiforov. Et bänd astub üles tagaplaanil ja publiku silma köidavad rohkem ees catwalk’il tiirlevad modellid, punti ei häiri.

Nukuteatri suures saalis moekontserdil "Embassy of Fashion vs Junk Riot" saadab Junk Riot Riina Põldroosi, Ketlin Bachmanni ja Aldo Järvsoo moešõud. "Ta on sellise mõnusa minekuga bänd. Haakub just rokiteemaga ja veidi äkilisemate riietega, mida me seekord näitame. Me küsisime asjatundjatelt nõu ka, et mis bänd see olla võiks. Junk Riot jäi sõelale kohe – see meeldis väga meile kõigile kolmele," põhjendab Riina Põldroos.

Rajumad lood jäid seekord kõrvale. "Oleme ette valmistanud just veidi lahjema, kuid tempokama kava ja lugude vahel mängime natuke improvisatsiooni," räägib Nikiforov. Modellide ja bändi esimene ja ainus ühisproov toimub alles homsel etendusepäeval.