Chaneli moemaja peakunstniku Karl Lagerfeldi meelest oli brittide kuninglik laulatus maitsetuse paraad. Foto: AP/SCANPIX
Inimesed
9. september 2011, 13:42

Moekeiser kuninglikust laulatusest: "Jämedad jalad, koledad kübarad!" (24)

Maailmakuulus moekunstnik Karl Lagerfeld ei näinud prints Williami ja Kate Middletoni pulmas ühtki stiilset naist peale pruudi.

Chaneli moemaja peakunstnik nurises Prantsuse teleintervjuus, et Westminster Abbeysse olid kogunenud jämedate jalgade kiuste lühikest seelikut kandvad naised. Lisaks riivasid moekeisri silma sobimatud proportsioonid ja inetud kübarad.

"Sellist üritust on lõbus kommenteerida, sest ma võin nalja visata, ja mul pole midagi ka kõige alatumate naljade vastu."

77aastane Lagerfeld ei toonud ühtki maitsetut naist nimeliselt esile, kuid kuninglikus pulmas pälvisid oma kübaratega ohtralt kriitikat näiteks printsess Beatrice ja seltskonnakaunitar Tara Palmer-Tomkinson. Kuninganna Elizabeth II kollast kostüümi keeldus Lagerfeld kommenteerimast.

Pruutkleiti Karl siiski kiitis. "See on väga rafineeritud detailidega pruutkleit, palju rafineeritum kui see, mida kandis Diana. Alexander McQueeni moemaja kleidid on alati väga elegantsed." Lagerfeld nimetas Kate'i kleiti pitsi, iseäranis tikitud loori imekauniks. "Ka tiaara pole liiga kõrgel. Vapustav kleit, ja vediku pikkus on täpipealt õige."