PARTEISTUNUD: «Lõpuks ometi ilmus tõeline mees, kes on valmis riigi heaks midagi tegema!» teatas Jalta laulufestivalile kõvasti promo teinud Alla Pugatšova ajalehele Komsomolskaja Pravda.Foto: Scanpix
Inimesed
7. september 2011, 06:56

Venemaa telekanalid hülgasid Jalta muusikafestivali (14)

"Ma rääkisin ühe kohaliku telekanali esindajaga ja ta ütles, et ükski Venemaa telekanal ei edasta Jaltas muusikafestivali, sest nad boikoteerivad poliitilistel põhjustel Alla Pugatšovat," räägib TV3+ programmijuht Jaanika Jelagina, kes on ise Jaltas kohapeal.

Seni poliitikast eemale hoidnud Vene superstaar Alla Pugatšova, kes on Jalta üritusele kõvasti promo teinud, ülistab nimelt värskes intervjuus partei Õige Asi esimeest, metallioligarh Mihhail Prohhorovi. "Viimastel aastatel pole ma kõike seda [poliitikat] jälginud," rääkis Alla Pugatšova ajalehele Komsomolskaja Pravda. "Poliitikas on aina ühed ja samad nimed – täpselt nagu meelelahutusäris." Ent hiljaaegu tärkas estraaditähel poliitikaelu vastu huvi. "Ja ka siis ainult seetõttu, et lõpuks ometi ilmus tõeline mees, kes on valmis riigi heaks midagi tegema! Ma räägin praegu Mihhail Prohhorovist," täpsustas Pugatšova.

Kui Prohhorov peaks Allat parteisse kutsuma, nõustuks too kõhklematult. "Mõistad, poliitika on nii peen asi, et siin on vaja erilisi ajusid. Ja Mihhail Dmitrijevitš on täpselt selline inimene," rääkis Pugatšova ajalehele.

Jaanika Jelagina sõnul ongi see intervjuu Vene telekanalite pahameele põhjustaja. "Pervõi kanal, Rossija ja NTV ütlesid, et nemad seda (festivali) sel juhul ei edasta, kuna tegemist on hoopis mingi poliitilise vandenõuga ja nemad sellest osa ei võta," valgustab Jelagina.

"See oli mulle suureks üllatuseks, sest Venemaal on festivalile ju nii suur turg. Me edastame festivali küll Baltikumis, aga Baltikum on ju nii väike! Ja ma arvan, et tegelikult pole see Allale eriti hea uudis, sest ta on seda üritust nii kõvasti promonud."

Jaanika arvab, et kuna Vene telekanalid võistlust ei näita, võib Venemaa esindaja seetõttu isegi halvema koha saada. "Me eile arutasime, et huvitav, kas siin on juba ära otsustatud, et kes võidab. Me ise arvasime, et Venemaa saab kindlasti mingi koha, aga samas nüüd, kui kanalid otsustasid, et nad festivali Venemaal ei edasta, siis võib finaal hästi põnevaks kujuneda. Enamus ikka arvab, et võitjat ei ole paika pandud, ehkki tavaliselt kujuneb see ju kuidagi poliitiliselt," arvab ta. "Aga eks ole näha."

"Crimea music fest" on rahvusvaheline noorte muusikute konkurss, mis toimub Ukrainas asuvas Jaltas 6.–10. septembrini. Tänavu osaleb festivalil 20 muusikut erinevatest riikidest – võistlejaid on näiteks USAst, Venemaalt, Kreekast, Indiast, Hispaaniast ja Tšiilist. Eestit esindab võistlusel lauljatar Gerli Padar.

Võistluse žüriisse kuuluvad Ukraina estraadilaulja Sofia Rotaru, Venemaa laulja Valeri Leontjev, Ameerikast pärit lauljatar Gloria Gaynor, Rootsi ansambli Army of Lovers laulja Alexander Bard, Kreeka laulja Demis Roussos, Soome produtsent Antero Paivalainen ning paljude Türgis toimunud muusikaürituste korraldaja Erol Yaras.

Telekanal TV3+ teeb kuni 9. septembrini kõikidel päevadel õhtuti kohapealt ka ülekandeid, et Eesti elanikud samuti festivalist osa saaksid.