Video: Viljar Voog
Eesti uudised
1. september 2011, 18:15
Õhtulehe video! Vaata galeriid Aabitsapeost!

Rosanna soovitab: "Saage õpetajatega hästi läbi, sest sellest oleneb nii palju!" (29)

Tallinnas Vabaduse väljakul peeti täna aabitsapidu, kus täna esimest koolipäeva pidanud mudilasi lõbustas teiste esinejate seas ka näiteks Getter Jaani. Mida päeva peakangelased ise oma esimesest koolipäevast arvasid, võib kuulda videost.

Vaid mõned minutid pärast aabitsapeo lõppu astusid Kristiine keskuses lavale märksa vanemad koolilapsed, kui nime all "Sirklist seelikuni" näidati omatehtud koolimoodi. Moeetenduste vahepeal astus lavalaudadele Rosanna Lints, kes meenutas Õhtulehele oma esimest koolipäeva väikeses maakoolis: "Ma mäletan millise autoga me kooli läksime. Lasteaiast tuli üks sõber kaasa kooli. Temaga meil oli väga lõbus esimesel koolipäeval."

Rosanna esimene õpetaja oli neiu enda sõnade kohaselt väga kuri. Sellega seoses on tal ka värsketele koolijütsidele oma soovitus kaasa anda: "Saage õpetajatega hästi läbi, sest sellest oleneb nii palju! On väga kiuslike õpetajaid, kes võivad hinded ära rikkuda."

Rosanna alustas esmaspäeval 10. klassi. Kõik küsitletud esimese klassi õpilased tunnistasid, et seitsmeaastaselt tundub 12 aastat koolis veeta hirmsalt pikk aeg. "Need esimesed üheksa läksid küll nagu välk ja pauk," naerab Rosanna.