LAVAPARTNERID 15 AASTAT: Henry Kõrvits ehk Genka (paremal) ning Revo Jõgisalu ehk lihtsalt Revo mullu märtsis Rock Cafés Tallinn Music Weeki ajal kontserti andmas. Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
1. september 2011, 06:58

Mis saab Toe Tagist? (16)

"Revo oli see mees, kes tegi Toe Tagist bändi. Muidu oleks seal olnud üks DJ ja üks mikrofoniga mees. Ma ei kujuta ette, et ilma temata mööda Eestit ringi sõita ja kontserte andes fun’ida," ütleb Henry Kõrvits ehk Genka, et tema ja DJ Paul Oja duo ei saaks pärast Revo Jõgisalu lahkumist kuidagi senist bändi asendada.

Pärast seda, kui Toe Tagi räppar Revo Jõgisalu üleeile hommikul 35aastaselt vähkkasvajale alla vanduma pidi, põletab fänne küsimus, mis saab edasi bändist, millel täitus just tänavu 15 tegutsemisaastat. "Hetkel ei teagi. Ei saanudki Revoga sel teemal rääkida, sest viimase hetkeni ei tahtnud ilmselt keegi meist sellega leppida, et teda varsti enam pole. Lõpuks, kui asjad väga kehvad olid, siis ta enam rääkida ei suutnudki," ohkab Genka.

Praegu oskab ta öelda vaid niipalju, et Toe Tag võtab esialgu aja maha. "Ja kindlasti jätame ära laupäevase Rock Café live’i, aga korvame selle oktoobris-novembris suurema peo ja live’iga Revo mälestuseks," lubab Genka. "Sest üks, mis

Revole meeldis, olid suured peod ja palju rahvast, sõpru ja fänne."

Genka tänab kõiki toetuse eest

Varalahkunud Revo astus Elva hiphopifestivalil lavale alles ülemöödunud reedel. "Tal oli suur, megasuur tahtejõud. Enne festivali ütlesin talle, et parem puhka – kõik ju saavad aru, kui sa ei tule. Aga tema resoluutne soov oli seal üles astuda," selgitab üritust korraldanud ja koos Revoga esinenud Genka. "Oli näha, et ta on suurtes valudes, aga bänd ja fännid tekitasid temas alati hea tunde ja ehk see aitas vähemalt selleks paarikümneks minutikski neid leevendada," meenutab Genka sõbra viimast esinemist. "Ma arvan, et Revo aimas ette, et see jääb talle viimaseks live’iks."

Genka tänab kõiki toetuse eest ja lisab, et Revo ärasaatmine toimub laupäeval kell 14.30 Pärnamäe krematooriumis.

"Kuna ilmselt on seal vähe ruumi, siis oleme varunud piisavalt aega, et kõik soovijad saaks temaga hüvasti jätta," kinnitab Genka.