Inimesed
31. august 2011, 06:58

Ikevald Rannap: "Juunis oli tunda, et kõik asjad pole hästi." (1)

"Ta otseselt küll haigusest ei rääkinud, kuid mõistsin tema toonist, et kõik pole hästi," meenutab rokk-bändi Ketikoerad solist ning BändCämpi laagri ja festivali korraldaja Kaspar-Ikevald Rannap, kes suhtles Revoga üsna tihedalt just viimase poolaasta jooksul, üht juunikuist kohtumist.

Tuttavaks olid nad saanud mullu detsembri algul ettevõtluskonkursi "Ajujaht" finaalis, kui avastasid, et on seal ainsad muusikud. "Esmamulje oli: väga chill ja mõnus tüüp! Leidsime ühise keele juba esimesel päeval. Sellel hetkel poleks osanud elu seeski arvata, et midagi sellist võiks üldse lähitulevikus juhtuda – mees paistis parimas eas, muhe ja elurõõmus," meenutab ta.

Revo visanud alati nalja ja jäänud iseendaks: ""Ajujahis" tuli teha oma ideest presentatsioone ja Revo idee oli teha minirulaparke. Kui muidu oli üpris tõsine ettekanne, siis tema viimasel slaidil oli paljastatud naisekeha ja kiri "Täis küte". Kui ta läks žürii ette läks, ei hakatud ta mingeid suuri ja keerulisi sõnu kasutama - rääkis täpselt nii, kuidas ta end mugavalt tundis." 

Tänavu mitut Toe Tagi esinemist näinud ja neile ka ise mõne neist korraldanud Ikevald usub, et kõrvaltvaataja ei märganud varasemaga võrreldes mingit vahet: "Mees andis endast parima ja lavaline energia oli tal ikkagi fantastiline. Aga teades Revot paremini, oli juuli- ja augustikuus tunda, et midagi on siiski valesti." Osa lähedasi olnud halvenenud olukorrast teadlikud – esimesed vihjed tulnudki just juunis. Ikevaldi teada loobus Revo mõni kuu tagasi täielikult alkoholist ja võttis aja maha.