Foto: Silja Paavle
Inimesed
15. august 2011, 12:48
Fotod!

Viru folk püstitas taas külastajaterekordi

Juba neljandat aastat toimunud Viru Folk püstitas tänavu külastajaterekordi - sel aastal jõudis Käsmu 15 000 inimest.Viru Folgi pressiesindaja Tuuli Potiku sõnul on see tervelt 3000 inimest rohkem kui mullu.

Tänu suurele huvile muusikafestivali vastu oli tänavu tõsine probleem autode mahutamine kitsukese kapteniküla parklatesse. „Ju siis on festival üles leitud, kui autod enam Käsmu ära ei mahu. Järelikult on tänavu rohkem inimesi, kui eelmisel aastal, sest siis mahtusid autod ära," rääkis Viru Folgi korraldaja Peep Veedla Aktuaalsele Kaamerale laupäeval.

Neljandat aastat vanas kaptenikülas Käsmus toimunud Viru Folk järske kursimuutusi ei teinud, vaid seilas edasi tuntud radadel. Näiteks punkfolkansambel Zetod ja unelevad Indigolapsed on Käsmus iga-aastased külalised ning nende kontserdid on traditsiooniliselt publikurohked.

Teisteks publikumagnetiteks osutusid reedest pühapäevani toimunud muusikafestivalil esimesel päeval toimunud Metsatölli ja Litvintrolli esinemine, festivali teisel päeval oli enim kuulajaid Paabeli, Zetode ning Haydamakyde kontserdil ning kolmanda päeva menukaimad olid Indigolaste, Pantokraatori, Brendan Murphy esinemised ning Henry Laksi 50. sünnipäeva galakontsert.

Lisaks sai festivali käigus käia keskkonnaüritustel ja kuulata kirjanike maja hoovis luulet.