MAAILMA LÕPP: Selline võiks Filmitalgute tegijate nägemuses välja näha maailmalõpukontsert – laupäeval esitles Lenna Kuurmaa filmivõtetel Kiviõli motofestivalil oma uut laulu «Hüvasti, Maa». Foto: Joosep Martinson
Inimesed
15. august 2011, 06:58

Lenna Kuurmaa: "Tere tulemast, kallid sõbrad, minu maailmalõpukontserdile!" (1)

"Muidugi tahaksin ka päriselt maailma lõpule vastu minna oma kontserdiga! See oleks ülim, kui samal ajal lendaks kõik õhku ja mina saaksin veel viimase noodi laulda!" kirjeldab lauljatar Lenna Kuurmaa, kuidas tema maailma lõpu vastu võtaks.

Nädalavahetusel olid Kiviõli Motofestivalil Filmitalgute maailmalõpuepisoodi võtted. Lenna esitles seal esmakordselt uut laulu "Hüvasti, Maa!"

"Tere tulemast, kallid sõbrad, minu maailmalõpukontserdile!" rõkkab lauljatar Lenna Kuurmaa Kiviõli motofestivali peotelgis, kus toimub Filmitalgute maailmalõpuepisoodi filmimine. "Tantsige nüüd kõik nii, nagu te tantsiksite siis, kui maailma lõpp oleks käes! Andke endast 200 protsenti!" õhutab Kiviõli võtete režissöör Rasmus Merivoo lava ette kogunenud rahvast hoogsamalt liikuma. Kuna filmi tegevus toimub detsembris enne jõule, kakerdab, õllepurk näpus, ringi ka üks nooruke jõuluvana. Hea muusika saatel nõksutab ka põhjamaine eestlane hoolimata külmast ja vihmasest ilmast hoogsalt puusi.

Armastab näitlemist

Pärast kahte võtet Lenna laulust "Vana klaver" tuleb kuuldavale ka tema uus maailmalõpulaul "Hüvasti, Maa!". Muusika ja sõnad on sellele loonud muusik Vaiko Eplik. "Tal palutigi teha lugu selle filmi jaoks. See oli Rasmuse idee," selgitab Lenna, kuidas uus laul tekkis.

"Minul on täna Filmitalgute võtteplatsil alles esimene päev – üsna selline värskendavalt segane on kõik. Ja üpris kaoseline. Aga ma naudin seda, sest see on midagi täiesti teistsugust võrreldes sellega, kuidas tavaliselt filmi tehakse," räägib Lenna ja lisab, et filmiprojektis on kõik olnud väga positiivselt meelestatud.

Paljud lauljad on oma põhitöö kõrvalt hakanud tegelema ka näitlemisega, isegi Ott Leplandil on ühes uues Eesti mängufilmis peaosa. Kas Lennatki kisub juba rohkem näitlemise kui laulmise poole? "Ei, rohkem ei kisu, aga olen ka varasemalt saanud kogeda ja proovida filmides mängimist, nii et mulle õudselt meeldib näitlemine. Miks mitte näidelda, kui leitakse, et inimene on rolli sobiv? Olgu ta laulja või siin – selles Filmitalgute filmis – ükskõik mis ametimees, on ju ikka väga lahe: saab teha midagi, mis sulle meeldib," selgitab Lenna.

Kiviõli tuhamäelt tormab Lenna otse edasi Pärnusse, esinema Singer Vingeri tuurile.