NÄDAL ENNE PULMI: Eelmisel reedel nautis Eerik-Niiles Kross vastse abikaasaga suve ja teineteise seltskonda Leigo järvemuusikafestivalil. Foto: Arno Saar
Inimesed
13. august 2011, 09:02

Eerik-Niiles Kross pidas üllatuspulmad (50)

Üleeile pärastlõunal lasi julgeolekunõunik ja ettevõtja Eerik-Niiles Kross end toomkirikus laulatada oma kolmanda abikaasaga. Newyorklasest, kuid lõunamaist päritolu salapärase daamiga läks ta USAs ametlikult paari juba poolteise aasta eest, ent Eestis naitusid nad kiriklikult ja korraldasid pulmapeo vaid 48tunnise etteteatamisega.

Õhtulehe allika väitel said pulmakülalised täpse aja ja kohaga kutse kõigest kaks päeva varem, ehkki Eerik-Niiles Krossi ja tema naise kavatsus oli lähikondlastele teada.

Laulatusel oli ka kaitseminister Mart Laar, kes pidi veidi pärast kella 15 ministeeriumis alanud tulevahetuse ja pantvangikriisi tõttu poole pealt lahkuma. "Siis hakkas mul telefon helisema ja saabus teade kaitseministeeriumi julgestuselt. Laulatuse teist poolt ma ei näinud," ütles Laar Postimehele.

Kiriklikule õnnistamisele järgnes õhtune pulmapidu Mustpeade majas. Lauluga lõbustanud rahvast poisike, kes paarile Portugali tänaval silma jäi ja pruudile nii väga meeldima hakkas, et ta lennutatigi koos saatjaga pulma tarbeks Eestisse. Peokülalisi olevat olnud veidi alla saja.

Eelmine abielu lõppes 2008

Eelmisel reedel tervitas muusik Tarmo Urb Leigo järvemuusikafestivalil enda ja vend Toomase kontserdi lõpul publiku seas viibinud Eerik-Niiles Krossi ja tema naist ning soovis neile peatsete pulmade puhul kõike head. "Tegelikult on nad ammu abielus, aga pole lihtsalt Eestis veel registreerunud. Lähiajal ongi tulemas Eesti tseremoonia," avaldas Urb Õhtulehele kolmapäeval. "Kuna ta oli seal ja me laulsime tema isa (Jaan Krossi – K. A.) tekstiga laulu, siis ma lihtsalt tervitasin neid naisukesega seal."

Üks teine allikas väidab, et Eerik-Niiles olevat oma kallimaga USA pinnal abiellu astunud juba poolteist aastat tagasi. Pruut olevat sealsele pulmapeole ilmunud linnukostüümis, millega vihtunud peiu ümber pulmatantsu. Nad elavat New Yorgis.

Kolmandat korda ametlikult paari heitnud Eerik-Niilese väljavalitud on olnud kordamööda Eestist ja Ameerikast. Esimese abielu sõlmis ta noorpõlves ülikooliaegse armastatuga. Seejärel oli tema elukaaslaseks 1992. aasta sügisest 1995. aasta alguseni ameeriklanna Cynthia Babski, kellega Eerik-Niiles jagas kodu USAs.

Cynthia nõudis talt pärast lahkuminekut kohtu kaudu suuri rahasummasid. Juba sama aasta lõpuks elas Eerik-Niiles kokku Terje Taaliga, kellest sai temaga abielludes Kross ning kes on eakatekodu Villa Benita üks omanikke. Nende kooselu lõppes 2008. aasta keskpaiku. Tunamullu sügisel sõlmisid nad abieluvaralepingu ja lahutasid 14 aastat kestnud abielu.

Julgeolekukonsultandi lõunamaist päritolu silmarõõmu mainis seltskonnaajakirjandus esimest korda eelmise aasta veebruaris.

Pruutpaarilt endalt ei õnnestunud ei enne ega ka pärast laulatust kommentaari saada.