ÜKS NEIST NAINE, TEINE MEES: Biograafide kinnitusel olid Wallis Simpsoni ja Edwardi abielus püksid kindlalt naise jalas. Foto: AOP/Getty Images
Inimesed
10. august 2011, 06:54

Kas Edward VIII elu armastus oli üldse naine? (30)

Kas saatuslik ameeriklanna Wallis Simpson, kellega abiellumise nimel kuningas Edward VIII 75 aasta eest troonist loobus, oli üldse naissoost? Kuuldused Wallise hermafrodiitsusest saavad hoogu juurde.

Kui tulevane kuningas 1931. aastal oma toonase armukese Thelma Furnessi vahendusel esmakordselt Wallis Simpsoniga kohtus, ei jätnud naine talle mingit muljet, kirjutab Briti leht Daily Mail, viidates Anne Sebba peatselt ilmuvale raamatule "Too naine: Windsori hertsoginna Wallis Simpsoni elu". Wallis ei olnud noor ega ilus. Tema hääl oli kähe, nägu kandilise lõuaga ja mehelik, tagatipuks suure sünnimärgiga. Ent kolm aastat hiljem oli blond ja siniste silmadega prints – neiukeste unelm – abielus ameeriklannasse hullumiseni armunud. Millega see ligi neljakümnene naine oli maailma ihaldusväärseima poissmehe pea segi ajanud?

Hiina seksinipid varjasid hirmsat saladust?

Kuulujutuveski hakkas palavikuliselt ketrama. Üks, kes sellele hoogu andis, oli ärapõlatud Thelma Furness. Tema sõnul ei nimetatud Edwardit väikseks mehikeseks ainuüksi kasvu tõttu: kroonprints olnud voodis saamatu ning kaldunud enneaegsetele seemnepursetele.

Levisid kuuldused Wallise vapustavast seksuaalsest vilumusest – väidetavalt Hiina prostituutidelt nippe õppinud ameeriklanna olevat suutnud isegi tikust sigarit teha. Iseäranis erutav olnud Wallise tehtud kuuma õli massaaž. Kuid Edwardi hullutajal olnud veelgi suuremaid saladusi kui meisterlikud seksinipid. Wallis olnud hermafrodiit – kahesooline. Kuulujutud said alguse juba tüdruku lapsepõlves, kui politseile laekus anonüümkiri: mängukaaslaste väitel on Wallise suguelundid deformeerunud. Värskemad uurimused paistavad seda teooriat kinnitavat.

Võimalik, et Wallis sündis seksuaalse arengu häirega ehk interseksuaalsusega, mille puhul pole suguelundeid vaadates selge, mis soost beebi on. See ei tähenda, nagu olnuks Wallis mees. Ta ise ei pruukinud aastaid aru saada, et midagi valesti on. Kuid asitõendeid, et läbi ja lõhki naine ta siiski polnud, on mitmeid.

Wallise hilisemas elus tema Pariisi majas elanud ja töötanud kirjanik Michael Bloch on hertsoginna seksuaalsust arstidega arutanud. Bloch jõudis järeldusele, et Wallis võis kannatada interseksuaalsuse kergema vormi, androgeenide insensitiivsuse sündroomi (AIS) all. AISiga tüdruk on geneetiliselt mees, kuna tal on XY kromosoom. Ent kuna tema keha retseptorid on toodetava testosteroonikoguse suhtes tundetud, areneb tal välja naise välimus. Puberteet võib testosterooni kuhjumise mõjul kaasa tuua pikad jalad, suured käed ja tugevad lihased – just selline sportlik kehaehitus oli Wallisel. Mehelikkusele viidanud ka Wallise käekiri.

Teine versioon: Wallis võis olla pseudohermafrodiit, kel on ühe sugupoole välis- ja teise sugupoole sisemised suguelundid. Wallise kunagine märkus ühele sõbrale paistab seda teooriat kinnitavat. Naine pihtis, et polnud oma kummagi esimese abikaasaga seksuaalvahekorras olnud. Samuti polevatki ühel mehel olnud lubatud teda vööst altpoolt katsuda.

Soovahetuslõikustele spetsialiseerunud plastikakirurg dr Christopher Inglefield nendib Wallise fotode põhjal, et tema välimus ja käitumine võivad tõesti interseksuaalsusele viidata. Nii kandiline lõug andvat märku naissuguhormoon östrogeeni vaegusest. Teada on ka see, et munasarjade puudumine mõjutab kehakuju ja rindade arengut. Seksuaalarengu häire all kannatavat muide ka mitmed ülikõhnad tippmodellid.

Ka see, et Wallis oli juba plikana poistehull, seksuaalselt vilunud ning abiellus mitu korda, võivat viidata interseksuaalsusele. "Vaadake mind, ma olen naine," olevat Wallise käitumine toonitanud. Veel toonitab dr Inglefield, et Wallis jäi lastetuks.