VIIMATI PÜÜNEL: Sandra Nurmsalu astus viimati lavale 9. juunil Käsmus, kus esitas laule Ruja repertuaarist. Foto: Arno Saar
Inimesed
4. august 2011, 06:58

Sandra Nurmsalu: tahan lapsele kogu aeg olemas olla (17)

"Ta on mu esimene laps ja ma tahan talle kogu aeg olemas olla," ütleb Urban Symphony solist Sandra Nurmsalu, kes pärast tütre sündi on muusikarindel aja peaaegu maha võtnud ja eksib lapsepuhkuse kõrvalt lavale haruharva.

2009. aasta Eurovisioni lauluvõistlusel Eestit edukalt esindanud keelpillibänd Urban Symphony on pildilt kadunud. Kui 22aastane laulja ja viiuldaja Sandra Nurmsalu mullu suvel emaks saamist kommenteeris, arvas ta, et ansambel naaseb lähikuudel stuudiosse ja juba aasta lõpuks ilmub debüütalbum. Kolmas singel "Skorpion", mida Urban Symphony tutvustas eelmise aasta märtsis, on aga jäänud viimaseks üllitiseks.

Elukaaslase Tarmo Kasega tütre kasvatamisele pühenduv Sandra rahustab fänne, et neidudebänd pole laiali läinud. "On arvatud, et Urban Symphony oli ainult Eurovisioni-projekt. Nii see kindlasti ei ole!" kinnitab ta.

"Me oleme praegu puhkusel. Igaüks tegeleb oma asjadega. Mina ise olen olnud lapsega kodus ja teistel liikmetel oli juba varem palju tegemisi: kool ja muud esinemised," selgitab Sandra. Tema sõnul jätkab Urban Symphony kindlasti tegutsemist, kui tekivad aeg ja võimalus. Tärmineid ta aga välja käima ei tõtta: "Inimesed ikka küsivad aeg-ajalt meie tegemiste kohta, aga ma ei oska öelda mingit aega, millal meil näiteks uus lugu välja tuleb. Eks me näe."

Noor ema, kelle tütar Crystal Ingrid sai 26. juulil aastaseks, ei kuulu ka ühtegi muusse koosseisu. Päris kadunud ta lavalt siiski pole: "Aeg-ajalt ikka esinen, kui mulle pakkumisi tehakse. Näiteks Käsmus Ruja laulude kontserdil (9. juunil kontserdisarja "Käsmu kontserdid 2011" raames – K. A.)."

Urban Symphony astus viimati üles eelmiste jõulude ja aastavahetuse ajal. Bändi ühe tšellisti Mann Helsteini sõnul olid need intiimses õhkkonnas esinemised väiksematele seltskondadele. "Mõned korrad on kokku saadud ja natuke proovi tehtud," kirjeldab ta Sandra lapse sünnile järgnenud aega.

23aastane Mann õpib Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias vioolat, sügisel algab teine kursus. "See ongi praegu minu põhitegevus. Meil on seal orkestrid ja väiksemad koosseisud, kellega mängida – need võtavad Urban Symphony arvelt tekkinud aja osaliselt ära. Aga kindlasti on jäänud natuke rohkem vaba aega," arvab ta.

18aastase Mari Möldre aega neelas Tallinna muusikakeskkooli lõpetamine, millega kaasnes kevadel ka hulk esinemisi. "Kõrgkooliõpinguid jätkan muusikast esmapilgul väga kaugel, kuid siiski loomingulisel erialal. Mis aga ei tähenda, et tšello nurka vedelema jääks – kaugel sellest!" valgustab Mari tulevikuplaane. "Oleme kõik hingega asja juures ja soovime bändi edasi teha," nõustub ta Sandraga.

2009. aasta lõpust kuulub Eurovisionil käinud Johanna Mängeli asemel punti uus tšellist – augusti lõpul 19aastaseks saav Silvia Ilves, kes alustab Muusikaakadeemias teist aastat tšello erialal.