SUPER!: Kaire Vilgats-Lõhmus, kes on kehakaaluga maadelnud aastaid, jäi Anne Veski juubelituuril kaamerate ette kõvasti kõhnemana kui seni. Ja tõesti – ta kinnitab, et on isiklikku toitumis- ja treeningplaani järgides kolme ja poole kuuga kaotanud 25 kilo. Foto: Arno Saar
Inimesed
27. juuli 2011, 07:00

Kaire Vilgats: kolme kuuga 25 kilo läinud (97)

"Appi! Kairet ei tunne äragi! Ta näeb nii hea välja!" hüüatas Anne Veski tuuri publiku hulgas üks ja teine, kui nägi laval taustalauljana silmanähtavalt salenenud Kaire Vilgatsit.

Kaire kinnitab Õhtulehele, et on kaalust maha võtnud, kuid ei soovi sel teemal esialgu veel pikemalt peatuda, kuna tavaliselt kipub kõik siis vastu taevast lendama. Ega lauljanna kaalukaotuse taga mingi tervisehäda ole? "Ju ma siis ikka väga haige ei ole, kui kõik ütlevad, et ma hea välja näen," naerab Kaire vastuseks, kuid lisab siis, et peab dieeti. "Ma ei tea, mis iganes selle nimi on, aga minu treener pani mulle menüü, mille järgi ma olen toitunud," ütleb ta.

Kaire isiklik toitumis- ja treeningprogramm on andnud silmanähtavaid tulemusi. Kui palju ta alla on võtnud? "25 kilogrammi kanti vist on juba," kergitab lauljatar pisut saladuskatet. "Kolme ja poole kuu jooksul."

Aastal 2006 rääkis Kaire Naistelehele, et on seitse korda liitunud kaalujälgijate rühmaga, kümme kilo alla võtnud ja seitse korda asja katki jätnud. "Hakkan suurest rahulolust end kommidega premeerima. Tasapisi läheb jälle nii, et muudkui luban: homme ma ei võta kommi. Aga mulle meeldib näksida!" rääkis ta.

"Minult on kaalu kohta palju küsitud, aga see ei tüüta mind – ise tüütan ennast ära! Naljakas, et ma ei väsi rääkimast, kuidas homme hakkan jälle kaalu jälgima," seletas ta toona, pärast teise lapse sündi, kui lahti olnuks vaja saada 20 üleliigsest kilost. Kaire tunnistas, et vajab treenimiseks motivatsiooni ja et treeningud võiksid kas või olla osa tema lavatööst. "Oleks mu lepingusse pandud punkt, et ma ei saa tasu, kui ei võta teatud hulka kilosid alla, oleks see veel rohkem innustanud. Mujal maailmas ilmselt tehakse nii. Mulle on vaja motivatsiooni!"

Õhtulehele on Kaire öelnud, et proovis kunagi salendavaid kapsleid, kuid nende võtmine piirdus esimese lehega. Ta on üritanud ka hommikuti jooksmas käia, ent ajapuudusel jäi seegi sinnapaika, samamoodi on unarusse jäänud arvutud trenniskäimise plaanid.

Mõni aasta tagasi palkas ta etenduse "Nii on meil moes" tarbeks endale lausa eratreeneri. "Pidin kaalus alla võtma ja saavutama hea võhma. Tegin nii jõudu kui aeroobset, lisaks jälgisin vastavat dieeti. Mulle meeldis! Katkestajaks oli seekord tita Karin, kuigi kergemat trenni oleksin ju võinud edasi teha," heitis Kaire endale ette ajakirjas Kodutohter.