JÄÄBKI UNISTUSEKS?: 15 aastat tegutsenud Linkin Park on müünud üle 50 miljoni albumi, võitnud kaks Grammyt, kuulutatud MTV Euroopa muusikaauhindade jagamisel 2007. aastal aasta bändiks ja 2010. aastal parimaks kontsertartistiks. Foto: all over press
Saund
16. juuli 2011, 08:55

Kas 10 000 kontserdilunijat suudaks Linkin Parki Eestisse meelitada? (8)

Facebooki teemalehel "Linkin Park Eestisse esinema" on end võimalusel kontserdile minejana üles andnud juba ligi 9000 inimest.

Kui 10 000 koos, lubab varemgi noorte muusikaüritusi korraldanud 19aastane Sander Valge maailmakuulsa rokkpundi tuleva aasta lõpuks Tallinna esinema tuua. Seda skeptikute kiuste, kes hoiatavad, et ta ehitab vaid õhulossi.

"Olen pidevalt jälginud Facebookis neid "mingi-artist-kuskile-esinema" tüüpi üritusi. Ja need on mõjunud väga edukalt! Näiteks sellised artistid, nagu Lil Wayne ja Chase & Status on esinenud, kuna enne seda olid korraldajad lisanud sündmuse Facebooki – nägemaks, milline on rahva huvi ning reaktsioon," teab Tartu kutsehariduskeskuse õpilane Sander.

Pealegi on Linkin Parki üks lauljaid Mike Shinoda oma kodulehel fänne õhutanud: "Kui te asja tõsiselt võtate, siis võiks teid aidata see, kui näitate kontserdikorraldajaile, et võimalikule šõule oleks tulemas hiiglaslik hulk fänne. Üks mõte: algatage allkirjade kogumine ja andke sellest teada inimestele, kes korraldavad teie piirkonnas suurimaid kontserte."

Nii tahtnudki Põlvast pärit Sander koos kuue sõbraga suhtlusvõrgustiku abil välja selgitada, kas Eestis on piisavalt huvilisi, et kontserdi korraldamine ette võtta. Et tal on seni kogemusi vaid kohalike muusikaürituste korraldamisel, sarjavad teda Facebookis nii mõnedki: "Tulge sealt pilve pealt tagasi maa peale, palun! Lööte veel kukkudes pea ära või midagi." – "Väike õhulossi ehitamine ei ole või?" – "Unistage edasi." Sander kinnitab seepeale, et ehkki ta pole seda kuulutanud, oli tal algusest peale mõte teatepulk kogenud tegijaile edasi anda. Kokkulepe bändi mänedžmendiga ja sobiva kuupäeva leidmine jääks juba kellegi teise hooleks.

"Võin öelda, et on juba räägitud inimesega, kes läbirääkimisi peaks, kuid sellest on vara rääkida," salatseb Sander. Miks on Facebookis ürituse toimumisajaks märgitud 2012. aasta 12. oktoober? Ega mingit otsest põhjust olegi, kehitab Sander õlgu. "Tundus olevat kõige sobilikum aeg – on aega korraldamiseks ja asjaajamiseks. Oleme oma tiimis nalja visanud, et tuleb maailmalõpueelne pidu koos Linkin Parkiga (maailmalõppu on ennustatud täpselt kaks kuud hilisemaks. – K. A.). Loomulikult võib toimumisaeg veidike siia-sinna nihkuda."

Toimumispaigana eelistaks ta Tallinna lauluväljakut, kuna oktoobri ilmad võimaldaks veel vabaõhukontserti.

Linkin Park on Sandri absoluutne lemmik, kuid elus kujul laval pole ta neid veel näinud. "Magasin nende Riia esinemise (2008. aasta juunis – K. A.) kahjuks maha ning see on ka üks põhjustest, miks sooviksin neid Eestis näha," seletab ta.