Saund
16. juuli 2011, 08:55

Peeter Rebane: BDG pole Linkin Parki aastaid siia tuua suutnud (3)

Produktsioonifirma BDG korraldas 2008. aastal koostöös Live Nationiga Linkin Parki kontserdid Riias Skonto staadionil ja Vilniuses Siemens Arenal.

"Me oleme Linkin Parki püüdnud juba aastaid Eestisse tuua," tunnistab BDG juhatuse liige Peeter Rebane. "Tõenäosus on olemas," arvab ta, kuid tõdeb, et Eesti on paljude artistide jaoks kahjuks liiga väike. "Saku suurhalli mahutavus ei ole sama kui Riia või Vilniuse hallidel, kuhu mahub peaaegu poole rohkem inimesi. Eesti finantspakkumine ei ole Linkin Parkile seni sobinud, kuna me ei saa pileteid ebamõistlikult kalliks teha," selgitab muusikaärimees. Lahendust ei paku tema sõnul tihti ka vabaõhukontsert: "Kui Linkin Park on näiteks saalidesse mõeldud turneel, siis ei tahagi nad väljas esineda – tehnika ja lavašõu on kujundatud pimeda ruumi jaoks.

Initsiatiiv on tore," ütleb Rebane Facebooki üleskutse kohta. Kas see võiks aga ka midagi mõjutada? "Me usume, et fänne leidub. Samas ei ole Facebooki attend’imine (sellega annab kasutaja suhtlusportaalis märku, et läheb tulevikus mingile üritusele – K. A.) väga tõsiseltvõetav. Kui oleks 10 000 inimest, kes on broneerinud oma krediitkaardil 60 eurot, mille võib nende kontodelt maha võtta, siis ma usaldaks seda. Lihtne on klikkida sõbra ettepaneku peale "attend", aga teine asi on öelda: jah, ma ostan 60eurose pileti!"