Selle LuikFoto: Teet Malsroos
Inimesed
15. juuli 2011, 13:50

Hans H. Luige ekskaasa avas heategevusportaali (4)

Hans H. Luige ekskaasa Selle Luik lõi tasuta asjade äraandmise veebituru Spunk.ee

 "Veebiturg Spunk.ee võimaldab inimestel, kellel on asju, mida nad ei vaja, portaali aadressile www.spunk.ee tasuta ära andmiseks üles riputada. Spunk.ee viib kokku inimesed, kellel on midagi puudu inimestega, kellel on midagi üle. Spunk.ee tunnustab taaskasutuse kaudu keskkonnasäästlikku mõtteviisi ja sotsiaalset hoolivust," teatas ta meediale.

Selle Luik, kes on ka veebikeskkonna idee autor, lisas, et Spunk seostub peaaegu kõigile inimestele Pipi ja millegi erakordselt põneva ja asjaliku, kuid ootamatu ja salapärase otsimisega.

"Portaali esimesed päevad näitavad, et huvi midagi põnevat leida on väga suur. Minu jaoks ongi Spunk.ee puhul kaks erakordselt tähtsat aspekti: esiteks, kui meil on midagi, mida me ei vaja ja mida keegi teine võiks vajada, saame selle asja anda taaskasutusse ja ei pea seda ära viskama. Teiseks muidugi ka see, et need, kellel ei ole piisavalt raha kõike osta, võivad Spunk.ee-st saada asju tasuta. Spunk.ee on olulisel määral sotsiaalse hoolivuse projekt," lisas ta.

Portaali tegevuse arendamiseks ja haldamiseks on plaanis luua mittetulundusühing Spunk.ee, mille asutajateks on Selle Luik, Kristel Johanson, Magnus Kallas, Janek Mäggi.