Lauljatarist ilmatüdruk: Marit tegeleb lisaks ilmaneiu ametile ka laulmisega, mis on teda köitnud juba pisikesest peale. Mulle ei meeldi valida ilmateadustaja- ja muusikuameti vahel – seega pean leidma aega kõige jaoks,» teatab ta rõõmsalt. Foto: Stina Kase
Inimesed
15. juuli 2011, 03:49
Kuula Mariti singlit!

Ilmatüdruk Marit Mittal: "Paljud suhtuvad ilmaneiu ametisse eelarvamusega." (55)

"Ilmatüdrukuid ei võeta minu meelest tõsiselt just sellepärast, et suvel viiakse ilmateadet läbi bikiinides. Kas siis sama hästi ei tohiks võtta ühtegi naist tõsiselt, kes julgeb bikiinides oma jalga randa tõsta?" räägib Kanal 2 uudistesaate "Reporter" ilmatüdruk Marit Mittal, et keegi ei tohiks ilmatüdruku ametisse eelarvamustega suhtuda.

Ehkki vastselt Kopli kunstigümnaasiumi lõpetanud Marit Mittal (19) ihkas innukalt ilmaneiuks, ei käinud soovitu saavutamine tal mullusel ilmatüdrukute konkursil sugugi libedalt. Esialgu kukkus neid hääletusest välja, ent püüdles iga hinna eest ekraanile tagasi. "Langesin hääletusel päris alguses välja, kuid siis juhtusid asjad kuidagi nii, et ma hakkasin asendama neid, kes mingil põhjusel saadet teha ei saanud. Kaamera pidavat mind armastama ja nüüd olen tagasi ekraanil," muheleb särasilmne brünett, kes plikaeast saati unistas tuntud inimese staatusest ja tasapisi selle poole nüüd püüdleb. Teletöö läbi. "Mulle meeldib olla tähelepanu keskpunktis – olen lihtsalt väga õnnelik, et saan seda tööd teha," räägib Marit, kes siiralt tunnistab, et kaamera ees olemine täidab tema tähelepanuvajaduse.

Kibeleb ka muusikas läbi lööma

Kuid teletöö pole ainus, mis Maritit meelitab. Lisaks kaameratele kisub neidu ka muusika poole. 2009. aastal detsembris ilmus tema esikplaat "Mmm... Marit". "Debüütalbumiga sain maha oma 18. sünnipäevaks, kuid juba järgmisel nädalal peaks minu uus singel ilmuma – töö stuudios on jätkuvalt täies hoos," lubab neiu endast anda kõik, et tema uus singel võiks saada "Reporteri" tunnusmeloodiaks. "Vaated tulevikule on hetkel väga mitmekülgsed, tahaksin pühendada end absoluutselt kõigele, mida ma teha armastan. Mulle ei meeldi valida, seega pean leidma aega kõige jaoks. Ma näen end muusikuna, kes jõuab ka teles tööd teha ning kunstiga tegeleda ja alles siis tulevad lisaks kõik tavapärased tegevused elus."

Seda usub Marit igatahes täie tõsidusega, et jõuab tulevikus pidada nii ilmatüdruku ametit kui selle kõrvalt ka muusikatööstuses läbi lüüa.

Tänaval tuntakse ära

Kuulsuselennuga on Marit mõnuga harjunud ja tänaval äratundmist tuleb tema sõnul üpris tihti ette. "Mulle on jäänud mulje, et isegi kui inimesed tunnevad mind ära, siis nad on nii tagasihoidlikud ja üritavad seda pigem varjata. Lihtsalt silmanurgast piiluvad ja see ajab mind muigama," särab ta. "Lihtsalt tore ja soe tunne on, kui keegi läheb natuke elevile, kui avastab, et nägi just kas siis ilmatüdruk Maritit või laulja Maritit. Siis tunnen, et tegin kellegi päeva teistsuguseks."

Kuidas suhtub sellesse aga Mariti kallim, sest millisele mehele meeldiks kui tema kaasat alatasa pika pilguga seiratakse? Marit muigab. "Kallimale on paras väljakutse toime tulla tähelepanuga, mida osutatakse, aga eks ta peab sellega lihtsalt ära harjuma. Loodan, et varsti ta ei pane neid pisiasju enam tähele." Tulevasele meediatähele kohaselt on Marit lisaks laulmisele ja ilmateadustamisele poseerinud ka meesteajakirjale Playboy. Kuidas suhtub ta arvamusse, et tihtilugu heidetakse riided seljast, kui muudmoodi kuulsaks ei saa. "Kunagi ei tea, inimesed muutuvad läbi elu. Hetkel ma arvan, et ma ei oleks mingisugustel tingimustel nõus poseerima näiteks avalikel aktifotodel. Oma koju võiksin küll sellist kunsti teha – näiteks kallimale," ütleb Marit, et bikiinides ilmateadustamine pole tema jaoks mingisugune probleem. "See ongi "Reporter" ja selles saates teadustatakse ilma ikka suviselt. Esimene kord olin loomulikult palju rohkem pinges, aga nüüd on kõik korras."