Inimesed
12. juuli 2011, 07:08

Natside salarelv: seksinukud

Muude kultuuriväärtuse kõrval hävisid teise maailmasõja käigus liitlaste pommitatud Dresdenis ka saksa sõduritele mõeldud täispuhutavad seksinukud.

Nukkude eesmärk oli kaitsta sõdureid prostituutidelt saadud suguhaiguste eest, selgub autor Graeme Donaldi uuest raamatust, mis uuris eelkõige tüdrukute lemmikute Barbie-nukkude ajalugu. Ka ikooniline Barbie sai mõjutusi saksa seksinukkudelt, kuid sedakorda sõjajärgse aja isenditelt, vahendab ajaleht The Sun.

Sõjaaegne projekt oli aga natside siseministri Heinrich Himmleri vaimusünnitis aastast 1940. «Pariisi suurim oht on lai ja kontrollimatu prostituutide levik, kes püüavad kliente baaridest, tantsusaalidest ja muudest kohtadest,» kirjutas Himmler. «Meie ülesanne on hoida oma sõdureid vaid lühikese seikluse nimel enda tervisega riskimast.»

«Borghildi projektile» andis rohelise tule Hitler isiklikult ning Himmler tellis oma sõduritele viiskümmend seljakotti mahtuvat nukku. 1942. aastal leidis projekt aga ka oma otsa, kui avastati, et sõdurid ei julgenud neid vangi langemise ohu tõttu endaga kaasas kanda.