Keanu ReevesFoto: AFP/SCANPIX
Inimesed
17. juuni 2011, 12:29

Keanu Reeves kirjutas eneseabiraamatu (1)

"Matrixi" täht Keanu Reeves otsustas oma sõbra naermaajamiseks iroonilise eneseabiraamatu kirjutada.

Hollywoodi superstaar on üle elanud mitu tragöödiat. 1990ndate aastate lõpus sündis Keanu ja tema toonase elukaaslase Jennifer Syme'i tütar surnuna. Kaks aastat hiljem hukkus Jennifer autoavariis.

46aastane näitleja on aastaid poissmeheelu elanud. Mullu tegi foto üksinda pargipingil konutavast ja võileiba takseerivast Keanust tema fännid nii kurvaks, et 15. juuni kuulutati "Tõsta Keanu tuju" päevaks. 

Ent ühel hetkel ei suutnud ei Keanu ise ega tema sõbrad ta enesehaletsust enam taluda. "Olin köögis koos oma sõbra Janeyga ja raadio mängis ja sellelt jaamalt tuli täielik depressiivse, ennast haletseva, nostalgilise muusika orgia," rääkis Keanu Briti lehele The Guardian. "Stiilis "Ma olen nii üksik ja mind on maha jäetud ja mu süda on murtud". See oli nii ülevoolavalt hirmus." Õhkkond oli nii masendav, et Keanu haaras paberlehe ja hakkas sinna Janey naerulagina saatel enesehaletsusest tiineid sõnu kritseldama.

Sellest sündis ootamatult raamat - "Ood õnnele".  "Joonistasin sooja kurbusevanni," seisab esimesel leheküljel. "Oma meeleheitetuppa," seisab järgmisel. Igal leheküljel on üha jaburamad enesehaletsusilmingud, illustratsiooniks Los Angelese kunstniku Alexandra Granti joonistused, mis paistavad olevat pisaratest laialiläinud. Raamat lõpeb tõdemusega: "Alati saab hullemaks minna." 

Keanu ja Alexandra said teose valmis juba 2009. aasta augustis, kuid see ilmus alles nüüd. Järgmisena lubab filmikuulsus kirjutada teose pealkirjaga "Lootusehaikud". "Põhimõtteliselt stiilis "Ma tahan end tappa" ja sealt edasi. Tuleb minna nii pimedasse paika, et leiad üllatuslikult tunneli lõpus valguse - aga see on tore tunnelilõpp."