Inimesed
15. juuni 2011, 06:57

Senistest võitjatest on kõige edukam Birgiti debüütalbum

Esimese staarisaate võitja Birgit Õigemeele debüütalbum «Birgit Õigemeel» ilmus aastal 2008.

Aasta lõpul tegi ta koostööd Uku Suvistega ning välja anti jõululaulude plaat «Ilus aeg». Kolmas album jõudis poelettidele 2009. aastal ja kandis nime «Teineteisel pool». NCB Eesti (Põhja- ja Baltimaade autorite ühinguid ühendav organisatsioon – K. T.) osakonnajuhataja Mario Kivistiku sõnul jäid Birgiti esikalbumi müüginumbrid vahemikku 5000–10 000 eksemplari.

Teise saatehooaja võitis Jana Kask, kes alustas saatevõidu järel koostööd Alar Kotkasega. 2008. aasta oktoobri lõpul ilmus tal esimene singel nimega «Leaving you for me». Laul olla kirjutatud spetsiaalselt Janale, hiljem aga selgus, et tegelikult on see olnud avalikkuse ees juba varem. 2009. aasta suveks polnud Jana plaat ikka ilmunud, ta vahetas mänedžeri ja hakkas koostööd tegema Ivar Mustaga. Kotkas põhjendas, et debüütalbum ei ilmunud seoses väga riskantse turuolukorraga. Jana esitles debüütalbumit «Face in the mirror» 2009. aasta detsembris. Tema esikalbumil on Kivistiku sõnul läinud ka kõige nadimalt – seda on müüdud vaid paar tuhat.

Aastal 2009 sai Eesti esimese meessoost staarisaate võitja, Ott Leplandi. Oma debüütalbumit «Ott Lepland» esitles ta 2010. aasta aprillis. Kivistiku andmetel on seda müüdud üle 5000, number väga palju Birgitile alla ei jää. Sama aasta lõpul ilmus Otilt ka raamat «Lubage mul olla. Ott Lepland» (alapealkirjaga «Kaheksa kuud superstaarina»).