PIPI SAAB ALATI HAKKAMA: «Sügisel, kui algab uus hooaeg, olen taas valmis publiku ette astuma,» usub Merit Männiste, et temagi saab hakkama. Foto: Kaupo Männiste
Inimesed
3. juuni 2011, 07:06

Pipi murdis jala: käis praks, nagu oleks oksa murtud (4)

"Õhtuhämaruses laagriplatsil sääskedega võideldes sattus jalg mingisugusesse auku ja kõlas praksatus, nagu oleks keegi metsas oksa murdnud. Jalast käis läbi meeletu valu ja sellele ma enam toetuda ei saanud," kirjeldab Rahvusooperi Estonia Pipi lavastuses nimiosa mängiv Merit Männiste, kuidas ta õnnetul kombel parema jala murdis.

"Olime sõpradega viimasel maikuupäeval telkidega Porkuni järve ääres. Veetsime päeva sportides ja puhates," räägib Männiste, kes päeval ei osanud kartagi, et õhtu võib talle traagiliselt lõppeda. Aga juba jalgupidi auku sattumise hetkel taipas ta, et aktiivne tegevus on tema jaoks selleks korraks lõppenud. "Valutava jalaga tuli telgis oodata hommikut. Hommikul traumapunktis tuvastati, et hüppeliigese juurest on luukild lahti tulnud. Arst lohutas, et see trauma paraneb hästi ja kahe nädala pärast võib kipsi maha võtta," ütleb Merit. "Jaanipäevaks loodan olla täielikult taastunud."

Merit viskab nalja, et ajastus oli jalaluu murdmiseks väga täpne, kuna Estonia teatris lõppes just Pipi hooaeg ja seoses traumaga ta lavastusest eemale ei jää. "Sügisel, kui algab uus hooaeg, olen jälle valmis publiku ette astuma. Juunis on nii mõnigi esinemine, kus ma lauljana üles astun. Püüan need siiski kaasa teha – hääl on mul õnneks alles ja käed ka terved, et viiulit saagida," naerab ta. "Aga Pipi saab alati hakkama! Tirulirulii ja kehkadivei!" põrutab Merit elurõõmsalt.

Kohila laulutüdruk Merit Männiste kandideeris rahvus-ooperis Estonia Andres Dvinjaninovi lavastatavasse muusikali "Pipi Pikksukk" 2011. aasta märtsis. Konkursil kandideerisid Pipi, Tommy ja Annika rolli paarsada noort kogu Eestist.

Tallinna muusikakeskkooli 8. klassis viiuli erialal õppivale Merit Männistele on Pipi esimene näitlejaroll.