Inimesed
30. mai 2011, 06:58

Aigi Vahing on USAst tagasi Eestis (45)

Endine teletäht, viimastel aastatel USAs elanud ja näitlemist õppinud Aigi Vahing on tagasi Eestis ning juhendab Tallinnas vabastava tantsu kursust.

Vabastava tantsu juurde jõudis Aigi juba kaks aastat tagasi. Terve eelmise aasta tegeles ta New Yorgi tänavatel ja parkides oma vabastava tantsu sooloprojektiga «Dance Out New York 2010», tänavu kevadel on ta tantsinud ka New Yorgi metroos. Ühe samasuguse liikumisprojekti plaanib Aigi läbi viia ka tänavu sügisel Tallinnas.

«Huvilisi oli piisavalt, et kursust käivitada. Võimalik, et teeme sügiselgi veel koostööd,» ütleb Aigi kursuse organiseerija Kristel Sarnet Tallinna Õpetajate Majast.

Eestis veel teinegi töö

«Olen alati tahtnud tantsida. Olen alati teadnud, et iga inimene juba oskab tantsida. Alles kokkupuutel šamaanliku tervendamiskunstiga jõudsin arusaamisele, kuidas tantsu sisemiste valupunktide muutmiseks rakendada, olgu selleks kas või hirmu rõõmuks muundamine. Kursusel osalejaid julgustangi seda kõike omal nahal katsetama,» ütleb Aigi.

Keha võib tema sõnul olla inimese ustavaim sõber ning parim armastaja. «Kehasuhte parandamiseks võetakse Aigi juhendamisel appi tantsu- ja meditatsioonitehnikad. Tantsul on siin kavatsuslik, rituaalne tähendus,» seletab Kristel. «Kursusel osaleja saab tervenenuma suhte oma kehaga, oskuse kavatsusi seada ning oskuse rituaalikunsti iseenda tarbeks ära kasutada,» lubab Aigi.

Kokku on kursusel kaheksa kahetunnist treeningut, igas treeningutunnis käsitletakse eri teemasid. Ees ootab neli treeningupäeva – «Jumalannade tants. Vanuste mõistmine. Elutsüklite tants», « Unikaalsustants. Tunnistajate mõistmine. Varjutants», «Iseenda näitamine. Julguse mõistmine. Tiigritants» ning «Teisenenud kehasuhe. Tähistamistants». Koos kõige julgemate osalejatega on Aigi lubanud kursuse lõpus ühel Tallinna väljakul ühistantsimise korraldada.

Peale tantsukursuse vedamise on Aigil Eestis teinegi töö: juba mitu nädalat tegeleb ta oma endisele elukaaslasele Indrek Kaselale kuuluvas kinos Sõprus meediasuhetega.

Mullu sügisel šokeeris Aigi televaatajaid, esinedes saates «Pealtnägija» ülestunnistusega, et kannatas aastaid buliimia all ja tunnistas: «Enamus enesehävitusvahendeid on mulle tuttavad.» Kui aga netti lekkisid videod, kuidas kunagine glamuurne telesaatejuht Aigi Vahing nudipeaga New Yorgis tänavanurgal tantsib, vallandas see netikommentaariumides sellise mõnitustelaine, et Aigi hoiab tänini madalat profiili ega otsi oma tegemistele avalikku tähelepanu.