VÄGE TÄIS: Valeliku tütarlapse tempudest toibunud DJ Footon alias Mart Aomets oli salvestuse ajal juba peaaegu et ülemeelikus tujus.
Inimesed
23. mai 2011, 07:00

Teise koha omanik: andsin jah kallima uuele mehele nuga! (54)

Teise koha võistlusel «Võsalaul 2011» sai Mart Aomets lauluga «Mis haiget tegi». Ehkki selle sõnadest ei selgu, mis häda see täpselt oli, selgitab Mart, et tegelikus elus jättis pruut ta maha ja ta on jõudnud endise kallima uuele elukaaslasele isegi noaga susata.

Mart on juba jõudnud oma bändigi teha ja esinejanimeks DJ Footon võtta: «Bändis on väga hea lava peal karata. Mina ei põe midagi.»

Seda, et ta enam ei põe, kinnitavad ka tema laulu «Mis haiget tegi» sõnad. Mida ta ei põe, laulust paraku ei selgu. Mis talle aga niivõrd hinge pihta käis, et tuli lausa laulu sisse panna, soostub Mart siiski lahti seletama: «Tütarlaps, kellega ma koos elasin, valetas mulle. Tegelikult oli ta teise tüübiga lapse teinud, mina pidin teda üleval pidama ja last kasvatama. Pärast ta tunnistas üles, et laps on teise tüübi oma, ja läks tüübi juurde elama. Noh, ma olin siis ikka maruvihane.»

Kui nädal tagasi laupäeval Kanal 2 stuudios Tallinnas Maakri tänaval «Võsalaulu» finaali stuudios salvestati, muutus Mardi kõnnak päeva edenedes üha ebakindlamaks ja tal tekkis alatasa vajadus küll suitsetama, küll midagi muud tegema minna. Kogu salvestuse aja saalis ta astmestikul kitsaste pingiridade vahel toolide kolina ja toetuseks väljasirutatud käte saatel. Mida ebakindlamaks läks kõnnak, seda kuraasikamaks muutus aga noormees ise.

«On see tõsi, et sul on oma elukaaslase suhtes lähenemiskeeld?» uuris Võsa salvestuse lõpul. «Ei ole mingit keeldu,» kinnitas Aomets. «Kuule, sul oli noaga ka mingi jama?» uuris Võsa. «Andsin jah vana naise uuele t***le nuga,» iseloomustas Aomets oma eluõnne rikkujat vänge, meessuguorganit tähistava sõnaga ja pani ise laia naeru.

Žürii liige Ithaka Maria Rahula ahmis seepeale õhku, hüüatas uskumatust väljendava häälega: «See ei või tõsi olla!» ja kallutas piinlikkust tundes pea põlvedele. Saate publikumänedžer Arlet Palmiste haaras peast ja oigas: «Meil on siis selline koguperesaade!»

Suuremat osa Mart Aometsa kontrolli alt väljunud käitumisest eetrisse siiski ei lastud.