LAHE POPP: Sellenimelise muusikalise alagrupi avasid netiraadios sümboolselt just seda tüüpi muusikat esitavad popartistid Ithaka Maria ja Koit Toome. Foto: Mati Hiis
Inimesed
19. mai 2011, 07:01
Galerii: muusikatähed raadiojaama avamisel!

Mikk Targo kogus Eesti muusika netiraadiosse (8)

Eilsest alates saab iga muusikahuviline helilooja Mikk Targo ja Juko-Mart Kõlari loodud tasuta internetiraadiost ööpäev läbi Eesti muusikat kuulata.

Sümboolselt oli Targo esitlusele Nokia kontserdimaja fuajee baaris kaasa võtnud ka oma lapsepõlvekodus mänginud raadioaparaadi. Vana väärikas puust kast ja hõbedane Apple’i sülearvuti seisid kõrvuti justkui vaarvaarisa ja lapselaps.

Raadiojaam sai eile kella 15.30 paiku käivitatud Eesti endiste ja praeguste popmuusikastaaride osavõtul. Üksteise järel käisid Targo ja Kõlari ette lauale asetatud sülearvutis vastavaid muusikalisi alagruppe sümboolselt käivitamas näiteks Ithaka Maria ja Koit, Anne Erm, Els Himma ja Vello Orumets, Markus Teeäär ansamblist Metsatöll ning Iiris Vesik ja Robin Juhkental. Meelepärase muusikastiili võib iga kuulaja valida praegu üheksa kanali seast.

Targo sõnul ajendas neid ainult Eesti muusikat mängivat ja internetis asuvat raadiojaama looma eelkõige tõsiasi, et praegused raadiojaamad mängivad ülekaalukalt välismaiste artistide loomingut. "Autoritasud makstakse enamasti Eestist välja. Ainukesed lipuhoidjad-raadiojaamad on veel Elmar ja Vikerraadio." Uus netiraadio asub veebiaadressil www.netiraadio.ee.