Depece Mode'i solist Dave Gahan Los Angelese heategevusgalal esinemas. Foto: REUTERS/SCANPIX
Inimesed
9. mai 2011, 12:04

Depeche Mode'i laulja sai heroiinisõltuvusest vabanemise eest auhinna (5)

Los Angeleses avaldati heategevusgalal tunnustust Depeche Mode'i solistile Dave Gahanile, kelle heroiinisõltuvus oleks aastaid tagasi äärepealt tapnud.

Depece Mode'i lauljat tunnustati MusiCares MAP Fundi heategevuskontserdil rokkar Stevie Ray Vaughni nimelise auhinnaga. Fond aitab elu hammasrataste vahele jäänud muusikuid.

48aastane Dave kinnitab enne staariderohkel kontserdil ülesastumist Reutersile, et  tema elu on nüüd uimastitest vaba, kuid see nõuab äärmist enesedistsipliini.

"Kui istud piisavalt kaua juuksuris, siis ükskord ikka sa oma kuradima soengu kätte saad," naeris ta. "Ma ei suhtle enam inimestega, kes end pilve võtavad, sest ma pole nii tugev."

Aastaid uimasteid pruukinud Gahan üritas 1995. aastal endale otsa peale teha, lõigates randmel veresooned läbi. Narkosõltuvus oli hukutanud tema teise abielu ning viinud suhted nugade peale ka bändikaaslastega. Haav polnud eluohtlik, kuid laulja pandi psühhiaatriliseks hindamiseks luku taha.

1996. aastal sai Gahan nii kõva üledoosi, et tema süda seiskus mitmeks minutiks. Ent läks veel kaks aastat, enne kui ta suutis end käsile võtta ja uimastitest loobuda.