KALLI-KALLI: Kui Getter teisipäeval Düsseldorfi Eurovisionile startis, oli tema hüvastijätt emaga nii südamlik, et võttis eurolaulikul lausa vee silma. Foto: Tairo Lutter
Inimesed
7. mai 2011, 09:01

Katre ei pidanud tudengist emana millestki loobuma

Katre nautis täiel rinnal emadust juba 19aastaselt: "Getter tuli kui taeva õnnistus keset mu ilusat elu ja muutis selle veel ilusamaks, põnevamaks, naiselikumaks.

Noorest peast ei suuda sa nii paljudele argiasjadele mõelda, seega ei oska ka muretseda. Ei ole ka veel karjääri, millest loobuda – kõik on alles alguses ja minul oli seda väga põnev alustada just koos omaenda tütrega!"

Noore lapsevanemana ei tulnud tal millestki loobuda. "Mu pere oli alati toeks. Siis elas veel mu vanaema, kes oli kodune pensionär ja alati meie päralt. Alles 18 aastat hiljem, kui kasvatame veel kahte väikest energilist kaskadööri, saame täielikult aru, kui oluline on koduingel, keda lapsed usaldavad ja armastavad ning kes on kogu aeg nende päralt, et noorvanemad saaksid tööd teha. Minu ema on töötav pensionär, keda lapsed küll väga armastavad, aga teatavasti ei viibi töötavad pensionärid tihtipeale kodus, tõdeb Katre. "Kuid teame, et vanemad on vajadusel meie jaoks olemas!"

Aasta pärast Getteri sündi astus ta Tallinna pedagoogilisse instituuti tantsujuhtimise erialale. "Need neli aastat olid väga põnevad ka Getterile, keda kasutasid näitejuhtimise, tantsujuhtimise, telerežii ja raadiorežii tudengid oma projektides," räägib Katre. Tüdruk kehastanud väikest last või muid pisiolendeid ning lugenud sisse väikelapse teksti. "Kuna ta ise lugeda ega õieti rääkidagi ei osanud, võtsime stuudios teksti üles nii, et mina ütlesin sõnahaaval talle ette ja tema kordas teatud intonatsiooniga järele."