Foto: AFP/SCANPIX
Inimesed
13. aprill 2011, 07:05

Ashley Judd paljastas lapsepõlveõudused (2)

Hollywoodi näitlejatar Ashley Judd on kirjutanud pihtimusteose oma lapsepõlvest täis seksuaalset ahistamist ja vägivalda.

"Oleme täpselt nii haiged kui meie saladused," kirjutab 42aastane USA filmitäht ("Igaühele oma"), kelle ema on kantrikuulsus Naomi Judd. Ashley kurdab, et ema, kes oli sihiks võtnud legendiks saada, unustas pere sootuks. "Ta leiutas Juddide perele päritolumüüdi, mis minu reaalsusega üldse kokku ei klappinud. Minus tekitati veendumus, et meie elustiil on normaalne, ning ma õppisin selles mitte iialgi kahtlema ja selle üle mitte kurtma – isegi siis, kui mind tundideks, vahel isegi päevadeks üksi jäeti või ette hoiatamata järjekordse sugulase hoole alla saadeti," kirjutab kaunis näitlejatar värskes teoses "All That Is Bitter and Sweet" ("Kõigest, mis on mõru ja magus").

"Mu lapsepõlv oli kaootiline, ebastabiilne," kirjutab näitlejatar, kes 5. ja 18. eluaasta vahel käis kokku 13 koolis. Ema oli keskendunud karjäärile, samuti õde Wynonna. "Olin kadunud laps, kes lihtsalt läheb ära ja võib keset tuba istudes nähtamatu olla." Ashley peres olid uimastid igapäevane mõnuaine. Kanepit popsutati kogu aeg, nädalavahetustel pruukis isa kangeid hallutsinogeene. Kui vanemate abielu purunes, tekkis emal suhe vägivaldse heroiinikuga. "Armastasin ema, aga kartsin samal ajal seda möllu." Mis veelgi hullem: tüdruk langes peretuttava seksuaalse ahistamise ohvriks.

Nüüd on Ashley õnnelikult abielus rallisõitja Dario Franchittiga. Ta on võtnud sihiks luua pere, mis ei sarnaneks tema omaga. Mõni aasta tagasi käis näitlejatar depressiooniravil. "Oleksin ilma selleta surnud. See parandas mu elu igal tasandil." Filmitäht on õppinud valulikku mineviku hindama. "Nüüd võin seda vaadata ja öelda: "Tohoh, isegi koeraga poleks tohtinud niimoodi käituda, lapsest rääkimata.""