Inimesed
12. aprill 2011, 06:55

Film esilinastub järgmise aastal

Aastal 2008. valiti «Veel üks croissant» esimese Eesti projektina Cannes’i rahvusvahelise filmifestivali Cinéfondation’i projektiturule «L’Atelier».

«Veel üks croissant» (originaalpealkiri «Une Estonienne ? Paris») on inimsuhete draama kahest eesti naisest Pariisis. Eesti väikelinnast pärit Annel avaneb võimalus teha tööd Pariisi kesklinnas, kus ta hooldab suitsiidikalduvusega vanaprouat. Suurlinna üksildase ilmadaami ja provintsist pärit hooldaja suhe kasvab üle inimlikuks sidemeks, mis annab mõtte nende edasisele elule.

«Lugu on väga kaudselt inspireeritud sellest, et minu ema käis Pariisis põetamas üht väliseesti daami, juba kümme aastat tagasi,” on Raag meediale öelnud.

Filmi peaosades on Laine Mägi ja legendaarne prantsuse filmidiiva Jeanne Moreau (mänginud selliste režissööride nagu Fran?ois Truffaut, Michelangelo Antonioni, Orson Welles, Elia Kazan, Rainer Werner Fassbinder, Wim Wenders jt. filmides). Linateose kõrvalosalisi kehastavad eesti näitlejatest Ita Ever, Piret Kalda, Ago Anderson, Roland Laos, Helle Kuningas, Helene Vannari ja Tõnu Mikiver.

«Veel ühe croissanti» stsenarist-režissöör on Ilmar Raag, kelle eelmine mängufilm «Klass» on üks Eesti edukamaid filme (osalenud rohkem kui 60 rahvusvahelisel festivalil, saanud 25 auhinda ja müüdud 91 riiki). Prantsuse-poolsed stsenaristid on Agn?s Feuvre ja Lise Machebeauf.

Film, mille eelarve on 2,7 miljonit eurot, võetakse üles Pariisis ning Paides ja Paide lähedal.. «Veel üks croissant» esilinastub järgmise aasta algul.