Võidukas nelik: Eilses «Eesti otsib superstaari» saates pääsesid kümne finalisti sekka Liis Lemsalu (vasakult), Kevin Johannson, Artjom Savitski ja Katrin-Merili Poom. Foto: Meelis Tomson
Üritused
11. aprill 2011, 06:58
GALERIID: Laval! Lava taga!

Finalistid leitud: "Sa oled see, keda otsime. Briljantne!" (14)

"Muidugi saab temast kuulus laulja," kinnitas Artjom Savitski tüdruksõber Eleri Lillak ja suudles oma armastatut palavalt. Peale Artjomi valiti telefonihääletusel "Eesti otsib superstaari" finaali veel ka Liis Lemsalu ja Kevin Johannson, žürii lisas omalt poolt sellest saatest neljanda finalisti – Katrin-Merili Poomi.

Liis Lemsalu esitas – noorusest hoolimata – džässlauljatarile omase enesekindlusega Etta Jamesi laulu "At Last". Žürii liige Rein Rannap tunnistas Liisi hinnates, et piilus enne piiga küsimuses internetti ja lootis: neiu saadab heade naislauljate eeskujul laval midagi korda kas oma hääle või liikumisega, aga Liisi esitus jäänud tema arvates liiga džässilikuks.

Mihkel Raud viskus aga ambrasuurile: "Mul pole õrna aimugi, mida Rannap internetis nägi ja ausalt öelda ei tahagi teada, aga sa oled absoluutselt see, keda otsime. Briljantne! Suurepärane!"

Ka Maarja märkis, et kuigi Rannapil oli Liisiga mingi jama, siis tema märkas tütarlapse esituses vaid elu ja sära.

Rahva lemmik Kevin Johannson ei suutnud Tõnis Mägi pala "Jäljed" esitades Mihkel Raua meelest oma häält valitseda. "Sa võid olla oma äraoleva hoiakuga väga moodne tegelane, päris kihvtilt hoidsid kätt taskus ja sul on kaunid kingakesed, mida sa aeg-ajalt põrnitsesid," torkas ta. Lisades, et publiku veenmisoskuse koha pealt tuleb veel tööd teha. Ta soovitas noormehel järgmine lugu paremini valida, kinnitades, et ei usu, et see selles saates juhtub.

Artjom Savitski võitis rahva südame pärast seda, kui saatejuht Evelin Pang oli kiitnud noormehe erakordselt ilusaid pruune silmi. Vaatamata sellele, et žüriiliige Rein Rannap meenutas eile "Nii vaikseks kõik on jäänud" laulnud Artjomi varasemaid etteasteid nii: "Kui sa eelvoorudes esinesid, siis olid sa ebakindel." Ta lisas siiski, et ilmselt näitas see, kui rasked olid eelvoorud, täna oli noormees tema sõnul uskumatult teistsugune. Mihkel Raua arvates oli Artjom valinud esitamiseks kõige parema eestikeelse laulu, mis kunagi kirjutatud. Žürii soosikuna mahtus finalistide hulka Katrin-Merili Poom, kellele jagus kohtunikekolmikul vaid kiidusõnu. Maarja-Liis Ilus hindas neiu küpset ja klaari häält ning Rein Rannapi arvates suudaks Katrin-Merili (laulis eile Tõnis Mägi laulu "Kaunilt kaua") oma esinemisega suure saali ära täita.