Foto: Joosep Martinson
Inimesed
9. aprill 2011, 08:56

Uus maailmakord - kas meid juhitakse nagu nukke? (3)

Kas tõesti sündis USA vabamüürlaste vandenõu tulemusel? Vastab see tõele, et multikulti pealetungiga valmistatakse meid vaikselt ette uue totalitaarriigi sünniks? Kas "suur vend" jälgib igaühte meist salamisi juba praegu ja hindab omaette, kuhu võiks keegi loodavas süsteemis sobida? On ehk advendi ajal akende taga piiluvad päkapikudki tegelikult uue maailmakorra agendid? Mida arvavad sellest Eesti asjatundjad?

Kes valitseb tegelikult maailma? Küllap sooviks enamik arutlemisvõimelisi Maa elanikke teada, kas liigume suurte sammudega orwelliliku uueks maailmakorraks nimetatava totaalse ainuriigi suunas.

Kes on selle end väidetavalt sajandeid kogunud jõu hallideks kardinalideks: kas sionistid, illuminaadid, natsid, vabamüürlased, kuninglikud vereliinid, rahamaailma dünastiad või mingi senitundmatu jõud?

Vandenõuteooriate pooldajad usuvad globaalse eliidi kindlasse kavasse kehtestada planeedil maailmavalitsus. Maailma valitsemiseks luuakse samm-sammult sotsialistlik ülemaailmne riik ühtse raha ja relvajõududega. Uute teooriate kohaselt asendatakse käibel olev sularaha hiljem virtuaalsega, et üksikindiviide ja nende tegevusi veelgi hõlpsamalt kontrollida. Maailma valitsev intellektuaalne eliit ja pankurid olevat keskendunud ühistele eesmärkidele, mille tulemused on juba praegu näha virtuaalse raha osa järjekindlas kasvus. Ühendused nagu Rahvasteliit, ÜRO, Rahvusvaheline Valuutafond, Maailmapank ja Euroopa Liit on kõik teoorias uueks maailmakorraks nimetatava globaalse riigi väidetavad eelkäijad.

Suurtes linnades üles seatud kaamerate võrgustikud koos satelliitsidesüsteemidega loovad inimeste jälgimiseks suurepärased tingimused. Üksikindiviidi kulgemist linnaühiskonnas saab nende abil jälgida kas või teisel pool maakera, keset ookeani või kosmoses viibides. Iga päevaga pannakse kuritegevuse ennetamise ettekäändel maailma suurlinnades üles üha täiuslikumaid kaameravõrke. Mobiiltelefoni või IP-aadressi jälitamise kaudu saab indiviidi asukohta hõlpsalt kindlaks määrata.

Uue maailmakorra tõhusus seisneb tema äärmises salastatuses. Selle väidetavad esindajad panganduseliidist, suurtöösturid, tipp-poliitikud ja meediamogulid toimetavad iga päev meie keskel. Peavoolumeediat peetakse globaal­se eliidiga lähedalt seotuks, sestap ei avaldata sel teemal ka erilisi kajastusi ega paljastusi. Veel enam: globaalne eliit on osavalt suutnud tekitada mulje, et teda polegi olemas. Kui palju aga sellest kõigest tõele vastab, võib vaid aimata.

Levinumad uskumused:

Kunagist Karl Suure riiki peavad vandenõuteoreetikud Jaakko Hallase kinnitusel praeguse Euroopa Liidu eelkäijaks. Karl Suur omakorda püüdis taastada Rooma riiki, nimetas end Rooma keisriks ning tema õukonnakeeleks võeti ladina keel.

Ameerika Ühendriikide loojaks on vandenõuteooria järgi vabamüürlased, kelle hulka kuulus ka riigi asutaja Benjamin Franklin.

USA ühedollarilisel rahatähel on kujutatud silma kolmnurga tipus koos kirjaga "Novus ordo seclorum annuit coeptis" ("Asi läheb korda, ettevõtmisel on edu"). Samuti on seal kiri "E pluribus unum" ("Üks paljudest"), mis olevat Cicero tsitaat. Sama ütlus natuke teisel kujul esineb Vergiliuse neljandas ekloogis (Magnus ab integro saeclorum nascitur ordo – Aegade jooksul tekib uus kord). Keskajal leiti, et see oli Jeesuse saabumise ettekuulutus paganate ajal. Deviis võeti ka USA riigipitsatile.

Juulis 1776 võeti vastu Ameerika iseseisvusdeklaratsioon. Täpselt kaks kuud varem, 1. mail, oli Saksa linnas Ingolstadtis loodud ordu, keda juhtis Adam Weishaupt. Ordu liikmed kasutasid antiigist pärinevaid varjunimesid. Weishaupt oli Spartacus ja veidi hiljem muutus ka ordu nimi: uueks nimeks sai Illuminaatide ordu. Illuminaadid sarnanesid vabamüürlastega, kes olid loonud 1717. aastal oma Inglise suurlooži. Valgustusajastu ideedest kantud illuminaadid võitlesid jesuiitide ja klerikaalidega. "Võideldi nii-öelda vana režiimiga ehk totalitarismi (absolutismi, monarhia ja kiriku suurvõimu) vastu. Arenesid vabaduse, võrdsuse ja vendluse ideed, mis hiljem kajastusid Suures Prantsuse revolutsioonis ning veel hiljem "Kommunistliku partei manifestis".

Inimkonna unistused paremast homsest ehk uuest maailmast on leidnud kajastust väga mitmesugustes teostes läbi ajaloo. Sellest räägivad Platoni "Riik", piibel (Ilmutusraamatu nägemus Uuest Jeruusalemmast), Th. Moruse "Utoopia", Francis Baconi "Uus Atlantis", T. Campanella "Päikeselinn" ja H. G. Wellsi "Inimjumalad". Äraspidiselt on uue maailma ideid näidanud Orwell ja Huxley.

Uue maailmakorra tööriistu esindavate organisatsioonide nimekirjas on ära toodud ÜRO, Rahvusvaheline Valuutafond, Maailmapank, Bilderbergi grupp, Välissuhete Nõukogu, Trilateraalne Komisjon (kuhu on kuulunud Siim Kallas ja Harri Tiido) ja Rooma Klubi. Uue maailmakorra taga kahtlustatakse kõige sagedamini olevat vabamüürlasi, illuminaate ja juute.